2017.09.22. 11:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Olyan kérdésem lenne önhöz, hogy édesapámmal terepjárót vagy pickupot tervezünk venni. Vadászatra lenne használva (nem sokat), természetesen a hétköznapokban is igénybe lenne véve.

A kiszemelt típusok:

- Nissan Navara 2005-től

- Dacia Duster

- Suzuki Samurai (hétköznapi használatra ezt tartom legalkalmatlanabbnak)

Más típusokat is ajánlhat.

Maximum vételár 3,2 millió.

Üdvözlettel Máté!

Kedves Máté!


A Navara tűnik ezek közül a platója miatt a legpraktikusabbnak, de a Suzuki és a Duster is megbízhatóbb nála. A Navaránál még egy alváztörés is árnyalja a képet. Persze ehhez az elmulasztott alváz mosás is kell szerintem. A Samurai-nak a rozsda a legnagyobb gondja, én inkább egy Vitarát vennék. Vadászatra sajnálnék egy autót három millió körül, mert a fényezés nagyon hamar oda lesz az erdőben.

A hasmagasság 20 centiméter
A hasmagasság 20 centiméter

Az én vadász ismerőseim inkább a rozsda mentességre és a műszaki állapotra helyezik a hangsúlyt, és olcsóbb autókat vesznek, ahol már szinte mindegy a karc az autón, mert úgyis igáslovat vesznek. A Toyota RAV 4 is jó lehet, de abból vagy a régi két literes dízel, vagy benzines, a 2.2-est hanyagolnám. Isuzu Trooper, Nissan Patrol vagy Terrano, Mitsubishi L200, de a legjobb a Toyota Hilux.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.