2017.10.04. 10:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

A 3 gyermekes érába lépve autóvásárlás előtt a családi egyterűek felé vettem az irányt én is. A szempontok a 3 teljes értékű hátsó ülés, 2014 vagy újabb, 4-4,2 M árplafon és legalább 1.8-2l motor (dízel, automata?).

Igazából az S-Max és a C4 Grand Picasso maradt versenybe nálam. A kérdésem az lenne, hogy megbízhatóság, felszereltség és szervizelhetőség alapján ön melyiket ajánlja inkább. Szeretném, ha komolyabb gond nélkül futna 4-5 évig. Sajnos francia autóval volt már rossz tapasztalatom, de ua. a C4 barátságosabb árú. Esetleg alternatív ötlete van-e?

Válaszát előre is köszönöm,

András

Kedves András!

A C4 Grand Picasso sem rossz, de az S-Max lényegesen jobb, én azt venném. Ha nem mennek sokat, és jellemzően inkább anya taxiként üzemel, otthon-ovi- iskola-bevásárlás üzemmódban, akkor feltétlenül benzinest vegyenek. Ami az autóban van, az el is tud romlani, az automata váltó is, és annak a javítása egy modern autónál simán lehet 500 ezer forint, akkor vegyen automatát, ha nem fáj ezt kifizetni.

smax-01

Ha benzines S-Max-nál maradnak, akkor a két literes szívó benzinest venném, akkor is, ha öregebb, mint a kitűzött 2014-es évjárat, mondjuk nem is fog ennyiért ilyen fiatal benzines S-Max-ot kapni. Alternatív ötletként a Toyota Versónak is három ülése van hátul.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.