Öncélú örömautózáshoz 370Z vagy Z4?

2017.10.20. 11:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes Nepper!


Kanyargós utakon való öncélú autózáshoz keresek megfelelő használt modellt. Sarokpontok: roadster vagy kupé, benzin, hat henger, szívómotor, hátsókerék hajtás. Ami fennmaradt a rostán: Nissan 370Z, BMW Z4 23i, vagy 30i, 2011-12-ből - úgy tudom, akkor ezek még turbómentesek voltak és hathengeresek.

Úgy látom, 20 ezer EUR körül mindkét modellből lehet az évtized elején gyártott jó állapotú darabokat találni. Jókat szeretnék autózni, nem pedig felvágni, vagy megmutatni, hogy bejött az élet.

A kérdéseim:

– 370Z, vagy Z4?

– Ha Z4, akkor a 2,5-ös, vagy a 3,0 literes?

– Bármelyike szavaz is, automata, vagy manuális?

Vagy hagyjam a hat hengert a fenébe és vegyek egy új MX5-öt? (Tudom, hogy a 20 ezer EUR, mire menni fogok az autóval, megérkezik egy új MX5 ára közelébe...)

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,

Péter

Kedves Péter!


Ha a Nissan 370 Z és a BMW Z4 közül kellene választanom, akkor a Nissant venném, mégpedig azért mert egyre kevésbé bízom az új BMW-kben. Ha bekerül a képbe a Mazda MX-5 is, akkor már változik a képlet. A Nissan jóval erősebb, az MX-5 pedig a kisebb teljesítményével is mókásabb.

DSC08004

A Nissan esetében ahhoz, hogy az autó kicsit elússzon, és megcsináljuk azt, amit az MX-5-össel, ahhoz sokkal nagyobb tempó kell, és azt közúton nem is lehet nyugodtan csinálni, mert az a tempó már jóval kívül esik az átlagember komfort zónáján, és ha ott baj van, akkor nagy baj van. Egy MX-5 sokkal barátságosabb, megengedőbb, jóindulatúbb, sokkal kezelhetőbb bárki számára.

izland-65

Az MX-5-ből kipróbáltam már az összeset, a bukólámpás NA-tól a legújabb RF-ig, és azt a kocsit végig csak javítani tudták, de úgy, hogy ma beleülve a legelsőbe sincs az embernek az az érzése, hogy ez de szar. Én MX-5-öst vennék tesztben szereplő pirosban, ez a szín iszonyatosan jól néz ki a napfényben.


Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.