Corolla vagy Focus millió alatt?

2017.11.11. 08:01

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

már előzőleg is írtam, de azóta kicsit szűkítettem a kört. Jelenleg egy 2000-es évjáratú Bravo-t használok, de már unom a jeladók és egyéb apróságok folytonos bajait, ezért ideje cserélni. Értékelés alapján két típus jönne szóba: Toyota Corolla 1.4-1.6 benzin vagy Ford Focus 1.6, kb. 2003-as.

Kocsira szánt vételár kb. 800-850 ezer lenne. Ön melyiket javasolná jobban? Fontos a vezetési élmény, de mellette ne kelljen simogatnom. Tudtommal a Corolla kevésbé érzékeny a rozsdára.

Köszönöm előre.

Üdv.

Ricsi

Kedves Ricsi!


Igen, jól tudja, a Focus tud rohadni. Itt talál néhány képet arról, hogy hol érdemes rozsda után kutatni. A Focus-t azonban jobb vezetni, szerintem abban több az élvezet. A Corolla egy nagyon megbízható közlekedő edény, kimegy a világból, kevésbé rozsdásodik, de nagyjából ennyi.

DSC 3742

Mindkettőt van miért szeretni, da ha vezetési élmény is kell, akkor kell keresni egy rozsdamentes Focus-t (ebben azért van kihívás), és csinálni rá egy alváz és üreg védelmet. Műszakilag az is elég megbízható.


Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.