2017.11.12. 13:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Huszonéves zongoratanár vagyok. Mostani autóm szeretném leváltani egy olyanra, ami érzelmeket is kivált az emberből. Mindenképpen benzines autót szeretnék, a fogyasztás nem számít (16-18l belefér). Szeretem a régi nagy autókat (Jaguar XJ, Mercedes W126, Maserati Quattroporte, stb, de nagyon tetszik az Alfa 166 és a Lancia Thesis is). Számomra a legfontosabb, hogy hozzám passzoló, "úrias" legyen az autó megjelenése. Évente kb. 300e forintot tudok szervizre szánni.
A lényeg röviden és tömören: minél nagyobb motorú benzines, nagy 2 vagy 4 ajtós vasak, belül fával és bőrrel, és mindenek előtt az esztétikum és az arisztokratikus megjelenés. Keret 1,5 millió forint. Ebben kérném segítségét. Mit ajánlana és mitől óvakodjak, mit kerüljek el nagy ívben?



Köszönettel és tisztelettel,

Cs.

Kedves Kérdező!


A Jaguar XJ-ből az X308-ast (1997-2003) ajánlanám, ezeken már kiküszöbölték az összes típushibát, és tényleg megbízható, nekem is ilyen van, és nagyon szeretem. A W126-os Merciből a tényleg jó már drágább, de lényegesen. A Quattroporte nekem is nagyon tetszik, sajnos még csak egy rövid kör erejéig volt hozzá szerencsém, de rajta van a bakancslistámon. Másfélért viszont nem fog Maseratit találni.

jaguar-xj-x308-1998-pics-189133

Alfa 166-osom nekem is volt, a 3.0 V6 24V motorral, várakozáson felül szerepelt szerepelt nálam. A Thesis megjelenése megosztó, nekem is tetszik de sose vennék, iszonyatos szívások lehetnek egy ilyen túlbonyolított olasszal. A Népítéletben is írnak róla "szépeket". A Lexus LS 400 szerintem sokkal jobb, nekem is volt, iszonyúan finoman működik, rezzenéstelenül jár benne a vényóc, és nem romlik el. A legenda szerint az 1UZ az egyetlen autó motor, ami megkapta az amerikai légügyi hatóság jóváhagyását, hogy repülőbe építhető. Ha igaz, ha nem, el tudom képzelni arról a motorról. A Honda Legend hasonlóan megbízható autó.


Az arisztokratikus megjelenés ezek közül leginkább a Jaguárra igaz, a mai napig kitűnik a tömegből, abból sosem lesz strici autó. Olyan, mint a 911-es Porsche, senki nem tudja megmondani hány éves, de ha megnézi az ember az elsőt és az utolsót, egyértelműen látszik a rokonság, és ezzel sokkal inkább meg lehet érkezni, mit sok lényegesen drágább autóval. A Lexus-ról az úrias megjelenés nem jelenthető ki ennyire egyértelműen, de az meg nagyon megbízható. Én ebből a kettőből választanék. Inkább drágábbat, jobban karbantartottabb darabot kell venni.


Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.