2019.06.16. 09:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Kérdésem talán kicsit általánosnak tűnhet, mégis bátorkodom feltenni. Első autó vásárlása előtt állok, amit elsősorban vidékre hazautazásra, kirándulásokra használnék, ritkábban a fővárosban rövid utakra. Alapvetően olyan kocsit keresnék, ami alacsony fenntartási költségekkel bír, gondolok ritka és/vagy olcsón javítható hibákra elsősorban, a fogyasztás némileg másodlagos.

Az utazások miatt fontos szempont a klíma, valamint hogy beférjen legalább 4 ember kényelmesen, 4 normál méretű csomaggal a csomagtartóban. A kisebb kockázat érdekében nyilvánvalóan minél kevesebb kilométeres autókat keresgettem eddig, de megbízhatóbb típusok esetében ebből az igényből könnyebben engedek.

Nézegettem eddig hirdetésekben Ford Fusion-t, Chevrolet Lacettit, Nissan Almera-t, G Astrat, Kia Rio-t, kombi Focust is, de más autókra is nyitott vagyok. Mit tanácsolna ön, milyen típusok közül válogassak ilyen igények alapján?

Remélem egy ilyen kevésbé körülhatárol kérdésben is segítségemre tud lenni.

Üdvözlettel,

Mátyás

Kedves Mátyás!


A Ford Fusion jó autó, egyszerű, megbízható, elég nagy hely van benne, bár sokaknak nem jut eszébe, mert nem mindenkinek tetszik a formája. A Focus szintén megbízható, de az első generációra jellemző az erős rozsdásodási hajlam az ajtók alján, sárvédők alján, kerékíveken.

FUSION-05

A Nissan Almera szintén jó lehet, kevésbé rozsdásodik, a váltó olajszintjére érdemes odafigyelni, már nem egy váltót kellett cserélni alacsony olajszint miatt. A Lacetti szintén elég megbízhatónak számít, a kilincsekről hullik a festék, ami inkább esztétikai gond, illetve relatív sokat eszik. A G Astránál az Ecotec motoroknál előfordulhat olajfogyasztás, illetve rozsda is a széria elejéről, közepéről származó példányoknál.

DSCN9005

A Kia Rio japánosan megbízható autó, tényleg nagyon ritkán romlik el. Én egy Fusiont vennék mondjuk 1.6-os benzin motorral.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.