Praktikus és megbízható autó kéne

2019.12.12. 11:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Segítséget kérnék egy használt autó kiválasztásában. A felhasználás napi munkábajárás (2x7 km), illetve heti rendszerességgel 1 db kerékpár szállítása rövidebb (10-60 km) távokon. Ezen felül évi néhány belföldi utazás, 4 fővel, normál csomagokkal. Családalapítás nincs tervben, de legalább 2-3 évre tervezek az autóval, így nem utolsó szempont ha erre sem teljesen alkalmatlan. A büdzsé a vásárlásra 1,2-1,5M ft.

A fenti paraméterek alapján egyelőre két kiszemelt van. Az első egy 2. generációs Prius. Városban fogyasztásbajnok és csomagtartó lehajtott ülésekkel elnyeli a kerékpárt is. A ritkább hosszabb utakat el lehet benne viselni, egyedül a teljesítmény miatt van bennem kérdőjel. Nem bánnám ha országúton képes lenne előzésre a választott autó és a 77 lóerőtól félek kicsit.

A második opció 2002-8 közötti Honda Accord (a halottaskocsi kombi verzióban). Elég jó híre van, motorizáltságban is rendben van. Ennek egyedül a külsejével nem vagyok kibékülve, de ez a legkevesebb. A dízelek jóval kedvezőbb áron vannak belőle, de félek, hogy nem tenne jót neki a napi rövid ingázás. Az évi 12-15.000 km sem indokolja a dízelt, egyedül az alacsonyabb vételár miatt venném. Nem élményautónak kell, leginkább a megbízhatóság, másodsorban a célszerűség a szempont.

Mit gondol, melyikkel járnék jobban? A Honda esetén érdemes a dízelben gondolkodni?

Válaszát előre is köszönöm,

András

Kedves András!


Nekem is Prius kettesem van, sokaknak nem tetszik, de én sem a formája miatt vettem, hanem mert rövid távokra ideális választás. Nagy előzgetés nem lesz vele, ezt megígérem. Erőből nem tud vele előzni, mert ahhoz erő kellene, az meg nem sok van, ráadásul a váltó ebből még sokat el is vesz. Ilyenkor felüvölt a motor, nem kell tőle megijedni, viszont nagy gyorsulás nem lesz. Az első erőből történő előzési kísérlet után rájön, hogy lendületből kell ezt csinálni, annyira tiltakozik az autó ellene. Ha létezik anti autó, akkor ez az. Minden, amit az autózásban szeretünk, az hiányzik belőle, de én szeretem, mert amire való, azt nagyon tudja.

DS9 3251

Az Accord jó választás, bringaszállításra inkább alkalmas, mint a Prius, és sokkal autóbb is a viselkedését tekintve. A dízel teljesen felesleges ilyen távokra, csak ártana neki. A rozsdára kell figyelni a hátsó kerékíveken.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.