2017. február 27., 13:03 Módosítva: 2017.03.01 10:03
350

Tisztelt Becsületesnepper!

Autóvásárlás előtt, hetek gyötrődése után odáig jutottam, hogy sikerült 3 típusra szűkíteni a kört. A keret 1,3-1,5 MFt.

Mazda 6 (2002-2007)

Honda Accord (2002-2007)

Volvo S60 (2000-2009)

Ezek közül melyik a legjobb konstrukció? Olvastam, hogy a Mazdák rohadnak, a Volvóban hátul 175 felett nem lehet elférni. Az Accordról találtam a legkevesebb rosszat és az is áll talán a legközelebb a szívemhez, viszont ennyiért a kínálat alsó harmadából tudnék válogatni, ez nem tudom ennél a típusnál mennyire necces.

A másik kérdésem, hogy milyen motorspecifikációt érdemes választani? Évi 15-20 ezer kilométerre célszerű lenne benzinest venni, de a 2.4-es benzinesek a Volvóban és a Hondában is viszonylag sokat fogyasztanak. Városi fogyasztásnak a 12-14 litert olvastam, ez azért nem esne jól. A kisebb benzinesekben félelmem, hogy nem megy eléggé. Nem vagyok versenyző, de azért szeretném ha autópályán 150-nél ne szenvedjen és egy előzést se kelljen 10 percig tervezgetni. A dízeltől sem zárkózom el, ha nem kell a benzines sokszorosát rákölteni.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

Ádám

Kedves Ádám!

A 2,4-es Accord nem eszik 12-14 litert az biztos, illetve nagyon falábúnak kell hozzá lenni. Egyénként ha a kisebbik két literes motort veszi azzal is lehet simán 150 felett utazni, és az csak nyolc liter körül eszik. A Volvo szintén hasonlóan fogyaszt. Én ugyan súlyos Honda buzi vagyok, de a 2.4-es Volvo motort is szeretem. A Hondánál is előfordulhat az idősebb daraboknál kezdődő rozsda a hátsó íveken, de korántsem jellemző annyira mint a Mazdára.

volvos60d5 053

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 26., 09:48 Módosítva: 2017.03.03 06:26
322

Kedves Nepperűző!

Autóvásárlás előtt állok, főleg rövid városi utak lennének. Évi 15-20e km, így a dízelt kilőném. Lexus-on gondolkozok, IS250 formában tetszik, de a nagy benzin motor lehet kiürítené a tárcám, ezért jött szóba a hibrid. GS450H,aminek hátránya a Yaris-méretű csomagtartó, a másik a RX400H.

Van közelítő adat a fogyasztásukról? Illetve melyiket ajánlaná, illetve más hasonló kaliberű hibrid?

Köszönöm előre is!

Üdv, Ati

Kedves Ati!


Az, hogy valami hybrid, még nem jelenti azt, hogy termeli a benzint. Az RX sorozat egy suv, tehát nagy a tömege, és nagy a légellenállása, ezért közel tíz litert eszik. Az IS 250 átlaga 9.5 liter, az RX 400h átlaga 9.4 liter, az RX 450h átlaga pedig 8.7 liter száz kilométerre.

rx400h 028

Én megvenném az IS 250-et, de ha keveset akar tankolni, és Lexus kell, akkor vegyen egy Lexus CT200h-t, az gyakorlatilag egy Prius technikája elegánsabb ruhában és jelvénnyel, és az tud 5.4-et a német fillérb@szó oldal szerint. Érdemes megnézni a linket, van egy olyan hülye, aki elgázosította az 5.4-et evő hybrid Lexus-t, hogy utána 6.2 liter gázt egyen, őt azért megkérdezném, hogy milyen ízű az ürüléke.


Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 24., 10:45 Módosítva: 2017.02.27 06:59
214

Tisztelt Nepperűző,

Jelenleg egy 2006-os 2.2HDI C8-cal járok munkába, ez havi kb. 2500 km-t jelent csak a bejárást illetően, összesen havi 3000 km-t megyek.

Az autóm 7-8l-t eszik, ezt szeretném redukálni 4-5l-re úgy, hogy pakolni is maradjon helyem, tehát egy kis fogyasztású kombival kiegyeznék az egyterű helyett.

Csodálatos fogyasztási adatokat látni az 1.5dci és 1.6tdci motorokról. Tanácsát kérem, hogy ilyen futásteljesítmény mellett melyik motorral nem lövök nagyon mellé a megbízhatóságot és a reális fogyasztási adatokat tartva szem előtt.

Előre is köszönöm a szakértést, segítséget.

Tisztelettel,

G.F.

Kedves Kérdező!


Azt nem írta, hogy mennyit szán az autóra. Az 1.5 dci-ről itt írtam. Ez igaz a korábbi dci-kre, de ha jól tudom, akkor 2010 körül leváltották a méltán rossz hírű Delphi rendszert Bosch-ra, és onnantól kevesebb probléma van velük. A gyár által előírt 30 ezres olajcserét el kell felejteni, az csak arra jó, hogy 150 ezernél csapágyas legyen a motor, én legkésőbb 15 ezrenként lecserélném.

11

Az 1.6-os tdci-nél az olajcsere elvégzésére kell odafigyelni, illetve a befecskendezők alatti réz tömítést kell időközönként cserélni. Egyébként ez egy francia hdi motor, csak a Fordban hívják tdci-nek, de ez van a Miniben és a Volvóban is. Én egy 1.6-os koreai crdi-t vennék, ami a Hyundai-ban és a Kiában van, azokban még kettőstömegű sincs.


Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 21., 13:03 Módosítva: 2017.02.23 10:59
274

Tisztelt Becsületesnepper!

A harmadik gyerekem születése előtt beruháztam egy Renault Scenic 1-esbe, mondván abban elfér három gyerekülés egymás mellett. Persze már tudom, hogy elférni elfér, csak a biztiövet becsatolni egy kínlódás. Vétel előtt átvizsgáltattam, azt mondták, hogy nyugodtan beleinvesztálhatok. Örültem is... egy ideig. Mint ahogyan az lenni szokott, elkezdtek előjönni a problémák: vezérléscsere, első féktárcsák és fékbetétek, kerékcsapágyak, hátsó (!!!) féktárcsák és fékbetétek, hátsó ablakemelő csere, csomagtér zár csere, első és hátsó lengéscsillapítók... és még sorolhatnám. Mindezek mellett úgy érzem, hogy szomjas az 1,6 benzines. Kicsit kivett a családi kasszából a kis francia szuka! Most költözünk vidékre Budapestről, és nagyon gondolkodom a Scenic lecserélésén, bár elég sok mindent megjavíttattam már rajta. És itt jönnének az elvárások: tágas belső tér (három gyereknek is), megbízható működés - nem csak 2-3 hét erejéig, alacsony fogyasztás, kifizethető alkatrészárak, beszerezhető alkatrészek, magyarul könnyű és olcsó fenntarthatóság és megbízhatóság. Nagyjából napi 50-60 kilométeres használatban lenne, 2-3 havonta egy hosszabb vidéki kiruccanás. Esetleg megbirkózzon egy havazással a bakonyi hegyekben is.

Gondolkoztam benzin-gáz meghajtásban, hibrid Toyotában, esetleg szög egyszerű dízelben. Sajna minderre kb. 8-900.000 lenne fedezetként, és ha az átíratás is beleférne ebbe az összegbe, még boldogabb lennék.

Abban kérném a segítségét, hogy merrefelé érdemes elindulni a keresésben és merre nem ajánlatos kutakodni. Gondolom már keresték meg páran ilyen témában...

Válaszát várva tisztelettel:  Dávid

Kedves Dávid!

"Mint ahogyan az lenni szokott elkezdtek előjönni a problémák: vezérlés csere, első féktárcsák és fékbetétek, kerékcsapágyak, hátsó (!!!) féktárcsák és fékbetétek, hátsó ablakemelő csere, csomagtér zár csere, első és hátsó lengéscsillapítók... és még sorolhatnám.

Amiket felsorolt, azok nem problémák, hanem szinte kizárólag kopó alkatrészek, amiket az ember cserél, mikor egy autót használ. Ez teljesen normális. Probléma az, amikor random problémákat generál egy autó, és lerohad. A felsorolásából úgy látom, hogy az alacsony fogyasztás lenne a cél. A benzin-gáz meghajtásnak nem vagyok nagy barátja, így arra nem beszélem rá. Sajnos ennyiből nem jön ki semmilyen hibrid, ezeket nyugodtan elfelejtheti. Kb. másfél milliónál kezdődik a kicsit jobb Prius, a Civic hibridek is egymillió felett vannak.

DSC07375

A szög egyszerű dízelnek egy 1.9 TDI felelne meg az olcsó fenntarthatóságával. Ennyiért lehet találni valami jobb Passatot vagy A4-est, esetleg Octaviát. Én azért elgondolkodnék egy egyszerűbb szívó benzinesen is, például egy Avensisen.

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 20., 13:28 Módosítva: 2017.02.23 16:06
241

Autót szeretnék venni, és egy ilyen céges példányra hívta fel a figyelmem egyik ismerősöm. Sokat egyelőre nem tudott mondani az autóról, csak amennyi a címben szerepel és, hogy Caravan. Azt sem tudni, hogy a 380 ezer milyen úton-módon került bele, végig városban, vagy a nagyja pályán. Annyi bizonyos, hogy legalább négyen használták eddigi pályafutása során.

Garázsban volt alkalmam körbejárni az autót, de nem tudtunk beülni, kipróbálni, mert egy munkatársánál volt a kulcs. Azt sem tudjuk, hogy beindul-e, már ősz óta a garázsban hibernál kihasználatlanság miatt. Azt sem tudjuk, hogy milyen felszereltségű, csak annyit láttam kívülről, hogy a színes képernyős változat, és vannak gombok a kormányon. Állítólag működik.

Felhívta a munkatársát, és holnap lenne lehetőség kipróbálni, akku tuti kell bele. Törve nem volt, de több karc, horzsolás is borítja testét, jég is elverte rendesen.

Az ára gyanúsan olcsó: 620 ezer. Szerintetek mit lehet várni egy ilyen géptől?

Kedves Kérdező!

Nem gyanúsan olcsó, ez ennyit ér. Majd, ha esetleg egy nepper veszi meg, akkor kap egy használt aksit és egy kozmetikát, visszacsapják az óráját 180 ezerre, és fent lesz a hahun egymillióért. Egyébként, ha szervizelve volt, és nem rúgták szét, akkor ennek még van jövője. Valószínűleg sokat pályáztak vele, azért van benne ennyi, az meg csak jó.

Opel Astra H Caravan

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 19., 11:25 Módosítva: 2017.02.23 06:39
212

Tisztelt Nepperűző!

Friss jogsis (Opel Astra Classic 1.4-en oktattak), friss állással rendelkező személy vagyok, aki jelenleg első autóját keresi. Lehetőleg a japán márkák érdekelnek, mégpedig azon modellek, amik benzinesek, kicsit kockák, de azért sportosak, viszont nem olyan "gömbölydedek" mint a mai autók.

Mivel egy Toyota Corolla GT-S AE86, vagy egy Mitsubishi Starion nem éppen egy jó választás kezdő autónak (hiába is álmodozom róluk), ezért egy Mitsubishi Galant 8-on gondolkodom ('96-'99-es évjárat).

A költségvetés maximum 600 000 Forint volna, és a járművet legkésőbb Decemberben venném meg. Napi 30 kilométert menne oda-vissza, valamint havonta egyszer 200 kilométer autópályán szintén oda-vissza. A munkám (készenléti rendszergazda) miatt pedig néha "meg lenne hajtva" a sietség okán.

Előre is köszönöm válaszát.

András

Kedves András!


Ez a fajta Galant nagyon jó autó volt, kár, hogy sose volt belőle sok a vámok miatt, pedig igény lett volna rá. A hátsó ívek rozsdásodásával szokott kezdődni a baj, erre érdemes fokozottabban odafigyelni, de a küszöböket doblemezeket is érdemes megnézni. Ennél a szériánál hallani még váltó hibáról is, ahogy Stump Bandi kollégánknak is foglalkozni a kellett a sajátjáéval. Érdemes vásárlás előtt átnézni a galériát és elolvasni a cikkét.

IMG 4281

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 18., 11:31 Módosítva: 2017.02.20 17:49
220

Tisztelt Becsületesnepper!

Első autóvásárlás előtt álló srác vagyok, aki nem tud döntést hozni. Van 1 millióm meg egy kicsi, és olyan autót keresek, amivel a lehető legkevésbé tudnék befürödni. Lehet túl sok szempontot veszek figyelembe és ez okozza a gondot. Megpróbálom összefoglalni.

Szóval elég magas vagyok (196cm), talán az elsődleges szempont a kényelem. Nézegettem Mondeókat szedánból, kombikból Focus, Megane, H Astra. Nagyjából ezek a nagyobb kasznisak.

Aztán mivel valahogy úgy képzelem el, hogy 2-3 év múlva amúgy is szeretnék valami újabbat gondoltam keresek kisebbet is. Elkezdtem a Golf IV-et is nézni, találtam pár Golf V-öt is. Ezek kinézetre igen csak tetszenek, de valahogy nem találtam meg az ideális felszereltséget. Bármilyen kocsit nézek mindenképp minimum 80 lóerőset szeretnék, szóval az ideális motor 1,6, 1,8 benzin, ezt úgy az összesre értem. Kisebb autókból még H Astra, illetve Citroen C4 amiket találtam és tetszenek is.

Tehát olyan autót keresek, ami motorikusan nagyon megbízható, kényelmes, elég jók a belső méretei az én méreteimhez, és a felszereltsége is azért rendben van (gondolok itt elektromos ablakra, tükörre, klíma, könyéktámasz, ezek a fontosak, a kevésbé pedig a digit klíma és a multi kormány). Természetesen a km-et is figyelembe veszem.

A felsorolt járművek közül melyiket preferálná a leginkább a számomra, esetleg volna egyéb javaslata mit nézzek. Illetve nagyjából mi az a Km óra állás, ami felett már nem érdemes keresgélni?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Chewbacca

Kedves Chewbacca!

A Mondeókat nem ajánlanám, szinte mind rohad, amik egymillió körül, alatt vannak. A Focusokból viszont az első generáció végéből már jobb eséllyel foghat ki rozsdamenteset. Rozsdát az ajtók belső élénél kell elsősorban keresni, ott szokott kezdődni a baj. Műszakilag elég megbízhatóak, nem sok baj van velük. Golf IV-esből már nagyon szépet lehet ennyiért venni, Golf V-ösből viszont szinte csak a pudva van ennyiért. A kacsaseggű Megane-t hagyjuk, maradjunk annyiban, hogy nem ez a kocsi volt a Renault csúcspontja. A Citroen C4-es is tudja azt amit a sztereotípiák után várnák tőle, minél több extra van benne, annál nagyobb eséllyel lesznek elektromos problémáink, és nem mindet lehet megoldani. Az, hogy felgyullad egy motor kontroll lámpa majd elalszik, az normális. A H Astra már sokkal jobb, ott az Ecotec motoroknál előfordulhat olajfogyasztás, de nem rossz kocsik.

FORDFocus5Doors-2833 1

A felsoroltak közül egy H Astrát vagy egy Focust vennék, amúgy meg egy 99-03-ig gyártott Accordot, mert az jó, és nem romlik el. Nincs olyan, hogy mi az a kilométeróra-állás, ahol még meg szabad venni egy autót. Vannak karbantartott sokat futott nagyon autók, és vannak elhanyagolt keveset futott roncsok is. Az én Caddymben 400 ezer kilométer van, és gondolkodás nélkül elindulnék vele a Holdra is. Mindig mondom, hogy állapotot veszünk, nem évjáratot meg kilométeróra állást.

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 17., 13:50 Módosítva: 2017.02.19 11:26
254

Kedves nepperűző!

Új autót kellene vennem, mert a jelenlegi nem bírja a gyűrődést. Az a helyzet, hogy egy Toyota Corolla 1,4 dízel van nekem, 2006-os évjárattal. Nagyon szeretem, de a hatalmas teleket és mínuszokat nem igazán bírja. Eddig az indítórelé, ablakmosó fúvóka, égők mentek tönkre. De ami a legfájóbb, hogy nem akar néha rendesen beindulni -10 fok alatt...

Folyamatosan márkaszervizbe viszem a kocsit, és mindig úgy adják át nekem, hogy teljesen kitűnő az állapota, de aztán a hidegben néha előjönnek dolgok.

Szóval fájó szívvel, de érzem, hogy meg kell tőle válnom.

Talán benzines autóban kellene gondolkoznom, azok elvileg bírják a nagy hideget is...

Apukámnak van egy Mercije. (E osztály, w211 200 kompresszor), ő erre esküszik, de én meg nem annyira szeretem, mert a Mercik mindig rohadnak... bár ezt egyik ismerősünk profin megtudná csinálni, ha esetleg ez jó választás lenne.

De én gondolkozom bármilyen más márkában is... Honda, Mazda, Toyota...

Ne legyen benzintemető... csomagtartója legyen valamilyen szinten nagy, vagy mint a Corollában is... dönthető ülések.

Ja és bocsánat, de csak automata váltós kocsi érdekel :D

Maximum 3.000.000 Ft áll rendelkezésemre... talán még egy kicsit több is... de az inkább a szervizre meg ilyenekre kellene.

Egyszer már kértem segítséget, és meg is fogadtuk az ajánlatot, amit máig nagyon köszönünk, mert boldog a család az autóval.

Reménykedem benne, hogy újra egy jó tanácsot kapok.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

üdv, Máté



Kedves Máté!


"Eddig az indítórelé, ablakmosó fúvóka, égők mentek tönkre." Ne haragudjon, de itt mosolyra húzódik a szám. Elég sok autós örülne egy ilyen hibalista láttán. Hacsak egy kicsit nem 100 %-osak az izzítógyertyák, elég sok dízel indul nehezebben -10 alatt, és jár a motor néhány másodpercig kicsit sántán, de még hidegebb időben, még jó izzítással is normális az ilyen indulás. Az én 1.9 SDI Caddym is döcögősen indult néhányszor a -15 fokban, pedig semmi baja. Itt van néhány autó, amikor tényleg nagyon hidegben indítják.

accord

Én nem fognék olyan autó vásárlásába, ahol már eleve egy kis lakatolással kell számolni a közeli jövőben. Az automata váltóval eléggé leszűkíti a választási lehetőségeket. Hondából leginkább az Accordot javasolnám, abban egy tényleg jó automata van. A Civiceket eleinte az i-Shift váltóval szerelték, azok kicsit "bólogatósabbak", később megkapta a normális automata váltót. Mazdából csak a 6-osból láttam automatát, de abból a válasz megírásakor csak kettőt hirdettek, az meg nem túl nagy választék. Toyotából elég sok Prius van ennyiért, azoknak a csomagtartója nem olyan nagy, érdemes kipróbálni, hogy önnek elég-e. Avensis-ből szintén nincs semmi választék, Corollából van néhány MMT váltós.


Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 16., 11:50 Módosítva: 2017.02.19 00:15
522

Tisztelt Nepperúr

Büfékocsi (max 1300kg) vontatásra keresek járművet. 8000€ könyékén, de a probléma kettős... Az első a fogyasztás. Jelenlegi 1,6 os benzines 110 Le-s A Zafirám 17-22 litert eszik a futóval.

Gondoltam pl. a 150 lovas dízel Zafirára, de Caddy, Doblo, Ford Transit is tetszene, persze nem, ha 20 litert enne. Grand Vitarával, Nissan Pathfinerrel is szemeztem, nem tudom egy benzines, vagy dízel terepjárónál is így felmenne e ennyire a fogyasztás.

A másik gond, a megengedett maximális össztömeg. Nem nagyon haladhatná meg a 2200 Kg-ot. Konkrétan ha a futóval átlépem a 3500Kg-ot (és nem a valós súllyal, hanem a megengedett max) akkor menetírót kellene beszerelnem (kivéve ha max 100 Km-re mennék a lakcímemtől, de messzebbre járok)

Annyit tudnék még csalni, hogy a terhelhetőséget 25%-kal csökkenthetem. (Műszaki állomáson, utána forgalmi csere, stb) A lényeg, hogy így már nem olyan sok autó jöhet szóba, súly alapján nagyon keresni sem lehet, de a fő kérdés, hogy mi az ami bírja hosszú távon a terhelést. A Zafirámmal max 4. sebességig tudok felváltani, de már egy éve nyúzom.

Tisztelettel

Psz

Kedves Psz!


Először is kezdjük a fizikával. Van egy 1300 kilós büfékocsija, ami egy tévésdoboz légellenállási tényezőjével rendelkezik. A sebesség növelésével a légellenállás hatványozottan nő, ezzel a fogyasztás is, tehát az alacsony sebesség és a magas fogyasztás teljesen normális. Ha a szerelvény elé befogna egy Ferrarit, lehet, hogy az is letérdelne 170-nél, mert olyan ezt húzni, mintha ejtőernyőt húzna, ezért nem bírja az 1.6-os Zafira sem. Mindenképpen dízelt vegyen, mert nyomatékosabb, mint a benzines és önnek pont erre van szüksége, illetve a fogyasztás sem nő olyan mértékben, de ott is lehet simán a duplája.

VW Caddy Life III rear 20091003

Az ön által felsorolt típusok közül én a Caddy-t venném 1.9 TDI-vel. A Doblóban és a Zafirában ugyanaz a dízel motor van, azok sem rosszak. A Transitokat nem ismerem, de néhány ismerősömnek van. Műszakilag nem panaszkodnak, de azt látom, hogy nagyon tudnak rohadni. A Pathfinder biztos stabilan húzna, de az ilyen összkerekes autók még többet esznek alapból, egy ilyen futót húzva lehet, hogy ugyanott lenne, ahol most van a fogyasztás szempontjából. A típusokkal kapcsolatban érdemes lenne valami lakókocsis fórumot felkeresni, ők biztos jobban tudják, hogy mi az ami képes erőlködés nélkül húzni egy ekkora szekrényt, mert amikor erőlködik, ott kezd el zabálni. Az összsúlyokra és a vontatható súlyokra az ottani közlekedési hatóságnál kérdezzen rá.

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 15., 12:08 Módosítva: 2017.02.24 17:47
803

Kedves Totalcar csapat! Kedves Nepperűző!

Gyakran böngészem a honlapjukat, és nagyon tetszenek az itt megjelent cikkek, pláne a hasznos tanácsok autóbolondoknak és kezdőknek egyaránt. A segítségüket szeretném kérni:

Szeretném megvásárolni életem első saját autóját. A sportos és elegáns keveréke érdekel, 26 éves kezdő jogász vagyok, így munkám kapcsán is szempont, hogy jó megjelenésű, stílusos autóval érkezzem.... és bevallom motorikusan nem nagyon értek az autókhoz, míg a külső finomságok, a szép formák és az igényes elegáns belsőtér lenyűgöznek. Szóval e téren felszínes vagyok, kár is lenne tagadni.

Így számomra elsődleges szempont a kényelem és a tetszetős külső, de persze (ha más nem anyagilag) szempont az is, hogy megbízható legyen, viszont ennek kiválasztásához nem értek. Hallani minden márkáról jót is rosszat is. Van aki esküszik a Saabra, míg más a pokolba kívánja.

A keretem 1 millió forint (tudom... tudom olvastam az ilyen cikkeiket), de ennél többet elsőre nem szeretnék kiadni. Ebben az árban keresek használt prémiumot. Persze csodát nem várok, mindegyikben lesz hiba ennyiért, és tudom ebben az árban vehetnék olyan állapotú Golfot hogy megszólal, tudom-tudom.... sokkal praktikusabb lenne, de a Saab és a BMW az, ami külsőre elnyerte a tetszésem. Ha már ilyen felszínesen kell választani, melyiket tartja megbízhatóbbnak? Esetleg tud olyan prémium márkát amelyik kevésbé szervizigényes, mint a társai? A Mercedes nagy általánosságban kevésbé tetszik, míg egy két amerikai márkáért nagyon tudok lelkesedni.

Tudom, hogy egy-egy alkatrészcserénél számolni kell a prémium márkák áraival, és ezzel számolok is. Anyagi hátterem rendezett, de nem élek kifejezetten jómódban, pont ezért nem szeretnék pénznyelőt venni. Ön szerint mindegyik pénznyelő ebben az árfekvésben, vagy van olyan, amelyik megbízhatóbb?

Tavasszal tervezem a vásárlást. Kérem segítsen egy laikusnak néhány információval.

Előre is köszönöm a segítségét!

üdv,

Zsolt

Kedves Zsolt!

Az egymillió forintos keret nem biztos, hogy elég egy jó használt prémiumra. A Saab tulajdonlása tényleg ilyen, van akinek egy merő szívás, és van akinek kevésbé, attól függ, hogy mit fog ki.

Saab-9-5

A BMW-nél is lehet "csodákra" számítani, van néhány jó darab is, de rengeteg szaladgálással lehet csak megtalálni a gyöngyöt. Rozsdára lehet számítani a kerékíveken, küszöbökön, ajtók élén. A Mercikkel az a baj, hogy nagyon rozsdásodnak, de szinte minden elemükön. Szerintem nem nagyon van olyan autó, ami jobban bír rohadni, mint a Merci. Ha szeretne valami normális prémium autót, akkor vegyen egy Lexust, rozsda ott is előfordulhat, de az legalább nem romlik el. Úgy vettem ki a leveléből, hogy lenne több is a kocsira, csak most nem szeretne többet kiadni rá. Szerintem ezt gyorsan át fogja gondolni, ha meglátja a kínálatot.

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 14., 10:58 Módosítva: 2017.02.16 11:12
127

Üdvözlöm!

Autócserén gondolkodunk barátnőmnek, jelenleg egy C Corsa 1,7 dti van neki, de nagyon tetszik neki/nekem is a kis 206cc, fílingre mindenképp. Ennek a típushibái érdekelnének magának a CC-kivitelnek ha van, illetve ezen belül az 1.6 Hdi szörnyűségei is ha van.

Nagyon keveset hirdetnek ebből a típusból diesel-t, de az mind 1.6 os, ami lehet hogy azért van mert bajos? Vagy ezzel a motorral adták el a legtöbbet?

Van e olyan évjárat, modell, motor ami messze kerülendő vagy amit érdemes jobban preferálni? Esetleg valakinek egy igazolható-előéletű normális állapotú eladó ebből? Netán Corsa beszámítással? Tudom nem német, meg a nagy francia előítélet sokaknál bejátszik, de esetünkben van 2 db 1.5 híres dci normálisan szervizelve (10e. km) karbantartva igaz újonnan vásárolt, de hibamentes 200.000 km körüli Renault...

Tisztelettel és köszönettel: Zsófia és Zoltán

Kedves Zsófia és Zoltán!

Az autóval nincs különösebb gond, csak a tető nyikorog, de azzal nincs mit tenni, ez ilyen, vagy elfogadják, vagy vesznek mást. Azért van belőle 1.6-os, mert nem volt benne más dízel. Kabriókat jellemzően benzinessel vesznek az emberek, hogy lehajtott tetővel ne kelljen a dízel kerepelést hallgatni. Ennek az 1.6-os dízelnél a karbantartásásra kell figyelni, nem mindegy, hogyan cserélik az olajat, illetve a befecskendezők alatti tömítéseket is időnként cserélni kell. Sajnos nincs tudomásom ilyen autóról.

206CC-Bleue

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 13., 13:23 Módosítva: 2017.02.16 06:13
682

Tisztelt Becsületesnepper,

Jelenleg egy 1.9-es (101le) Astra H GTC-t hajtok és elérkeztem ahhoz 29 évesen, hogy teljesüljön régi vágyam: egy prémium coupé. 4 millió forint a keret cakumpúder (autó+regadó+rszám), terv szerint Németországból hoznék (az Opel is onnan van) egy autót. A két jelöltem az E92 325D BMW vagy Audi A5 2.7 esetleg 3.0 dízel 180-200e km-el. Egyedüli elvárásom, hogy automata váltó legyen az autóban.

Nagyrészt Budapest utcáit szelem "csúcsidőben" azaz 20-20 km-t teszek meg naponta a dugóban. Éves szinten durván 20e km. A kérdésem az, hogy melyik lenne számomra ideálisabb választás? Prémium autókról beszélünk, ezért hülye kérdés, de magyar vagyok... Melyiket olcsóbb fenntartani?

A 25D-ről sok jót hallok, az Audit viszont nem ismerem egyáltalán. Te melyikre voksolsz?

Nagyon köszönöm,

Tisztelettel:

Zoltán

Kedves Zoltán!


Az Audi 2,7-es motorjához Multitronic automata váltó van, abból meg csak olyan létezik, ami már tönkre ment, vagy tönkre fog menni, vagy már felújították, és megint tönkre fog menni. A háromliteres V6-os motorhoz már rendes automata van, de ott is lehetnek aknák, mint például a nagy valószínűséggel 200 ezerig tönkremenő befecskendezők, és mindjárt hat darab van belőlük 180 e/db áron.

autowp.ru audi a5 2 7 tdi coupe 2

A BMW-re is ugyanúgy el lehet költeni vagyonokat, mint az Audira vagy a Mercire. Egy váltófelújítás 500 ezernél kezdődik, az legyen félretéve. Én egyikre se voksolok, de ha pisztolyt tartanak a fejemhez, akkor BMW-t vennék, amúgy meg egyik német prémiumot sem. Ha szerencséd van, akkor akár évekig is megúszhatod jelentősebb kiadások nélkül, ha nincs, akkor meg fél év alatt is elkölthetsz másfél milliót.

bmw-3-series-coupe-15

"Nagyrészt Budapest utcáit szelem "csúcsidőben" azaz 20-20 km-t teszek meg naponta a dugóban." Ez a felhasználás van előírva akkor, ha minél rövidebb idő alatt szeretnéd a részecskeszűrőt eltömíteni. Mivel gondolom nem ez a célod, én a helyedben vennék egy szívó benzinest, vagy ha mégis ragaszkodsz a dízelhez, akkor rendszeresen fel kell menned a pályára, hogy rendesen kikormold.


Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 12., 10:10 Módosítva: 2017.02.14 11:00
234

Tisztelt Nepperűző,

A mobile.de-n felkeltette az érdeklődésemet a 2010-es évjárattól kínált E osztályos, bézs taxik (E200, 220 CDI). A 7-8000 eurós ár igen vonzónak tűnik. A "taxi-sárga" szín, illetve a 300-400-500 ezer km engem nem nagyon zavar, mert állapotot veszek nem km-t. Nyilván ezek a taxik a rendes szervizelést megkapják. Ebben a tekintetben érdemes lenne ilyen autót vásárolnom?

Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Kérdező!

Óvatosan kell ezekhez is közelíteni. Egy időben én is hoztam pár ilyet, volt köztük egész újszerű 500 ezerrel, és volt lelakott is 300 ezerrel, vagy csak ennyin állt az óra. Itt is minden azon múlik, hogy a taxis mennyire foglakozott a kocsijával. Mindenképpen nézzen meg többet, hogy legyen viszonyítási alapja. Vannak olyan kereskedések, ahol szinte kizárólag taxikkal foglalkoznak, és ha szerencséje van, kifoghat fóliás autót is, ami csak a belsejével árulja el, hogy taxi volt.

2010-08-147E-classtaxiinMunich

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 11., 13:00 Módosítva: 2017.02.13 17:55
163

Tisztelt Nepperűző!

Kinőttem az 1,6 G Astrámat és szeretnék valami erősebbet 800 - 1,2 m Ft között. Mindenképp ferdehátút szeretnék amibe azért lehet pakolni kuytákat/gyereket/macskát/medvét/biciklit szállítani.

Ki is néztem magamnak a Ford Focus ST 170-et és a az Astra G OPC-t.

Szeretném megkérdezni:

- milyen tapasztalatai vannak a két típusról?

- mire érdemes figyelni vásárláskor?

- szeretnék "száguldozni" de mindennapi munkába járás lenne az elsődleges feladta (Kb 15 km Budapesten belül) erre a célra menyire felelnének meg?

Mennyire fenntarthatóak?

Válaszait előre is köszönöm!

Tisztelettel,

Bence

Kedves Bence!

Astra OPC-ből csak a kétliteres szívóhoz volt szerencsém, megy, de nagy tűzijáték nincs benne. A váltója lehetne sportosabb, amivel én mentem, az inkább emlékeztetett egy telekre járós Opelre, mint sportautóra. A Focus ST-nek szerintem ügyesebb a futóműve és jobb a váltója is, ez sem gyűri maga alá az aszfaltot, de jól megy, szerintem jobb autó, mint az Opel. Arra figyeljen, hogy az ilyen autókat nem ritkán kaparintják önjelölt Colin McRae-k a kezükbe, ennél fogva előfordulnak kukából helyrerakott darabok. A fenntartásuk nem kifejezetten drága, elég megbízható autók kevés problémával.

ford-focus-st170-4

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 9., 14:01 Módosítva: 2017.02.12 10:11
289

Tisztelt Becsüteles Nepper!

Egy olyan dilemmával fordulnék Önhöz, hogy az életemben esetlegesen bekövetkező változások kihatnak majd a munkába járásomra is, ami jelenleg azt jelentené nekem, hogy a napi 30 km oda-vissza megugrana napi 200 km ingázásra! Így keresnem kell egy autót amit csak és kizárólag munkába járásra használnék.

Ami számomra fontos lenne az a költséghatékonyság és a megbízhatóság. Sajnos a szerény számításaim mellett picit felkerekítve évi 50 ezer km menne az autóba. És csak és kizárólag pályán használnám (98%-ban)!

A keret kb 1-1,5 millió között mozogna a vásárlásnál (a papírozást + induló biztonsági karbantartást nem számoltam ide.) Az első nagy dilemmám az lenne, hogy benzin vagy dízel? Az autó mérete nem számít, elférek bármiben, és tényleg semmi másra nem használnám.

Én egy 1,3 Multijet Puntóra (2006-2008) gondoltam első körben ami úgy 5 literből megállna. Csak kérdés, hogy mennyi kilométerrel szabadna megvenni. Vagy esetleg valami jó kis japán láncos benzinest? Csak ott meg a fogyasztás lenne magasabb talán.

Nem tudom, milyen irányban induljak el a témában, éppen ezért is kérnék egy kis útbaigazítást!

A választ előre is köszönöm szépen!

Üdvözlettel,

Karesz

Kedves Karesz!

Az 1,3-as Multijetre sokan köpködnek, pedig szerintem nem rossz, a feleségem már a második ilyen dízel 500-ast használja, egyiknek sem volt semmi baja. Egy ismerősömé már jóval 400 ezer felett van, és még csak egy vezérműlánc szettet cserélt benne és kuplungot, pedig azt az autót elég mostohán tartják. Ha kis dízelekről beszélünk, akkor eszembe jut még a Toyota Yaris 1.4 D4D is, szerintem az finomabb technika. A VW csoport 101 vagy 105 lóerős 1.9 PDTDI-je szintén tudja az 5 literes fogyasztást, ha normálisan használja, óvatoskodva még alatta is.

Fiat~Grande~Punto~(6)

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 7., 12:40 Módosítva: 2017.02.12 07:15
156

Tisztelt Becsületesnepper!

Nagy gondban vagyok. Van egy 2001-es 1.1-es Saxóm. Sajnos egyre több baja jön elő egyre sűrűbben. Meghoztam a döntést, le kell cserélni. Nézegettem a kínálatot és nagyon megtetszett a Mazda Demio. Igazából a Corolla Verso a szerelmem, de sajnos pénzem az nincs rá. Maximum 2300 euró áll rendelkezésre.

Azért is tetszett meg a Demio mert a Versóhoz hasonlóan ez is magasított, kisbusz jellegű ezért az ehhez hasonló típusokat preferálom. Két kisgyermekünk van egy 4 és egy 1 éves, szóval az sem ártana ha lenne neki elfogadható csomagtere és vagy tetőcsomagtartója. Kis fogyasztású, olcsón karbantartható, megbizható autót keresek, főleg rövid utakra (10-20 km) aminek nem gond évente lemenni a tengerre (2000 km oda-vissza). Tehát mi a véleménye a Demióról, illetve ha tudna hasonló kategóriájú benzinest javasolni ezért az árért azt nagyon megköszönném. Válaszát előre is köszönöm.

Ádám

Kedves Ádám!

A Demio egy jó kis kocsi, nem beszélném le róla. Hasonló felépítésű autó még a Mazda 2 első generációja, de ha jól emlékszem a Demiónak nagyobb a csomagtere. Nem tudom melyik országban él, mert euróban határozta meg a vételárat, de Németországban ennyiért lehet kapni Jazzt is, amiben négy felnőtt elfér, és akkora a csomagtere, hogy a saját kerekeiből elfér benne öt darab, és még a rolót is be tudja húzni. Vezérműlánc van benne, sose kell cserélni, és soha nem romlik el. A Mazdáknál a hátsó ív rozsdásodására kell különösen odafigyelni, de a Jazznél is ott indul meg a rozsda, bár kevésbé, mint a Mazda esetében.

66375

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 6., 13:41 Módosítva: 2017.02.08 15:11
526

Tisztelt Nepperűző!

Jelenlegi egyterű dízel autómat le fogom cserélni a közeljövőben. Úgy hozta a sors, hogy főleg a fővárosban közlekedek, így egy kisebb méretű benzines autóra van szükségem. Nem akarok a legésszerűbben gondolkozni, és venni egy megbízható tucatautót. Két autó jöhet szóba:

1. ALFA ROMEO 147 1.6 TS facelift utáni verzió

2. Honda Civic 1.4, 1.6 Sport 3 ajtós kivitel facelift utáni verzió

Minden szempontból jobban bejön az ALFA. Külső-belső jobban tetszik.Ugyan azért a pénzért újabbat, kevesebb km-rel meg lehet venni. A kérdésem az lenne, hogy mire kell figyelni, melyik rozsdásodik kevésbe? Típushibák ha vannak, könnyen orvosolhatók? Szétperegnek ezek az ALFÁk, vagy lehet elfogadhatót találni? Motorokat nézve Hondából érdemes az 1.6-ra vadászni?

1,5 milliót szánok rá. Ebbe benne van az autó ára,a szervizelés, átírási költség.

Üdv.:

Gergely

Kedves Gergely!


Én nem vennék Alfát az biztos, pláne, ha egy Honda van a mérleg másik serpenyőjében, de szerintem a szerkesztőségben is mindenki ugyanígy nyilatkozna. Rozsda szempontjából körülbelül ugyanúgy állnak, sok rozsdamenteset találni, de előfordulnak korrodáltabb darabok.

image gallery

A Civic hátsó ívét érdemes alaposabban szemügyre venni. A Hondánál érdemesebb a nagyobb motort venni. Ennél a Civic-nél előfordulhatnak váltó csapágy problémák, bele lehet merülni, de egyszerűbb venni egy bontott váltót. Egyébként meg csak a kötelezőket kell cserélni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 5., 08:29 Módosítva: 2017.02.07 12:40
229

Tisztelt Nepperűző!

Alábbi paraméterekre milyen autót ajánlana?

- csendes utastér autópálya tempónál

- max 7liter/100km fogyasztás szintén autópályás 130-as tempót nézve

- lehetőleg benzinmotor

- 4 felnőtt+cuccok nyaraláshoz férjenek bele kényelmesen

- csak használt jöhet szóba, max vételár 1 M Ft

- minimum extrák: 4 el. ablak, ABS, 1-2 légzsák (nem Takata :)

Köszönöm előre is, ha szán rá pár percet.

Endre

Kedves Endre!

Nem mindegy mekkora az a négy felnőtt. Benzinesben jó lehet a Toyota Avensis, Corolla, leginkább a kombi a csomagok miatt esetleg Corolla Verso első generáció. Volkswagen Passat (1997-2005)1.9 TDI kombi, nem benzines, de megbízható dízel, és belefér négy nagy felnőtt is, valamint sok csomag.

IMG 7406

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. február 1., 14:50 Módosítva: 2017.02.05 14:29
216

Kedves Nepperűző!

Hosszú verzió:

Hónapok óta vergődök az autóvásárláson. Tavaly augusztusban kezdtem az új munkahelyemen, ahol elvárás volt a saját kocsi. Előtte évekig cégesem volt, amit sajnos nem tudtam elhozni. Ezért sos vettem egy swift-et, bagóért. Kicsit mérges vagyok magamra, amiért elkapkodtam, de idő és szabad likviditás hiányában, nem beszélve a bizonytalanságról az új hely miatt, szinte vakon választottam. És mellé ment. Olcsó húsnak... de nem ez a lényeg. Az új munkám bevált, anyagilag se rossz. Ezért eldöntöttem, hogy nézek egy jobb, kényelmes, kellemes, lehetőleg üzembiztos autót. A problémám a felhasználás módja, mert a bejáráson kívül (16km) gyakorlatilag 1-2 km-es távokat megyek, átlag napi 60-70km-t összesen. Nincs kocsi ami ezt kibírja... A jelenlegi Swiftre elég sokat kéne költeni, mármint reálértékben (kb 150e a minimum) hisz max 100e-t ér. Megtankolva. Céges autót még egy ideig nem kapok. Viszont nagyon szeretnék egy jobb, kényelmesebb autót, aminél nem kell folyamatosan a zajokat figyelnem, és be tud ülni hozzám egy-egy megrendelő anélkül hogy magyarázkodnom kelljen mi ez a hang, miért van ilyen autóm, és biztosítsam, hogy eljutunk a-ból b-be. Egy autót tudnék elképzelni, ami esetleg kibírja ezt, a Prius II. Kibírhatja?

Lényeg:

Van olyan autó ami megfelel, illetve kibírja ezeket:

- napi 60-70 km-es futáshoz

- napi 20-30 indítás

- kizárólag városi használat

- kényelmes, relative jó felszerelt

- mindennel együtt max 2 millió

- korrekt fogyasztás (nav szerinti üa norma...)

- elfogadható szervizelési költség (nav szerinti 9 ft/km amortizáció...)

A Prius ezt kibírja?

Vagy hagyjam a csudába, taknyoltassam a Swift-et, bírjam ki amíg kapok céges kistehert...

Nagyon köszönöm,

István

Kedves István!

Jó felé tapogatózik, a Prius-t szinte erre találták ki. Szerintem a taknyolgatásnak nincs sok értelme, mert csak a kedve lesz rossz tőle, hogy állandóan egy olyan autóval kell foglalkozni, amit nem is szeret.

priusok 01

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. január 31., 12:40 Módosítva: 2017.02.05 08:32
83

Tisztelt Nepperűző!

Feleségemnek keresnék munkájához egy se nem kicsi, se nem túl nagy autót... Kozmetikus, műkörmös, elég sok csomaggal jár, ezért valami kombi szerűségre gondoltam, de pl. az én Passatom már nagy neki.

Mindenképpen kisköbcentis benzines kellene, mert szinte csak rövid távokat fog megtenni. Nyaralni nem ezzel a kocsival tervezünk. Ami igény lenne még, hogy legyen benne klíma.

A keret 500-600 ezer Forint, ez csak a vételár lenne, szerviz külön. Amit nézegettem az a Peugeot 206 SW, 1,1 vagy 1,4es motorral, azt hallottam hogy a 2003 utániakban javították az elektronikai hibákat.

De bármilyen más ötlet meghallgatok.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:Viktor

Kedves Viktor!


Az ennyi pénzért kapható kombik közül talán tényleg a kis Peugeot lenne a legjobb választás a feleségének. A 206-os nem rossz kis autó, a hátsó futómű egy tipikus gyenge pont, de amúgy elég megbízható. Én inkább a nagyobbik motorral venném, abban még van némi dinamika is.

PEUGEOT-206-SW-470 13

Corollából elvétve előkerül egy-két kombi ebben az árkategóriában, de egy hölgynek szerintem kevésbé emészthető a formája egy 206-ossal szemben. Van még néhány G Astra és Focus is, kérdezze meg a nejét, hogy azok mennyire tetszenek. Az Opelek Ecotec motorja eheti az olajat, a Focus-ok eléggé tudnak rohadni.


Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. január 30., 12:45 Módosítva: 2017.02.01 14:51
321

Lenne egy kérdésem. Lecserélném majd a kocsimat, ami egy BMW 320 dezső és nem bontószökevény, hanem szinte patika, szeretem nagyon. Rengeteget költöttem rá, de leszertném cserélni, nem most majd egy HummerH3-ra 3658 köbcentisre, ami benzines.

Megbízható autó, illetve milyen típushibái vannak, milyen alkatrészárak vannak ennél a típusnál? Tudom hogy átlag fogyasztás 15 20 litykó is lehet.

Egy nagyobb Országok felfedezésére készülünk, ami egy pár éven belül remélem megvalósulhat, és elvinnem a családot.

De nézem azt is, hogy BMW-re 1,6 milla is belement, és még lehetne rá költeni.

Köszi a választ előre is

Thnx Deni

Kedves Dani!


Ezt nevezem éles váltásnak! Gyulavitéz írt a Hummer H3-ról korábban, én még csak álltam mellette. Szerintem egy értelmetlenül nagy autó, amely a mindennapokban inkább nyűg a mérete miatt, különösen városban. Egy ismerősömnek volt, ő azt mondta hogy a fogyasztása nem 15-20 liter, hanem 19-20, cserébe viszont nem is megy, mert nehéz mint a sár, és nagy sebességnél félelmetesen billeg.

Légellenállásra ebben a kategóriában senki sem gyúr
Légellenállásra ebben a kategóriában senki sem gyúr

Egy darab népítélet született a típusról, ott 15.5 literről írt a tulaj. Nézelődjön a webáruházakban az alkatrész árak miatt, féket, ékszíjat lehet hozzá kapni, ha komolyabban kell belenyúlni, akkor jön az amerikai e-bay. Tapasztalatokról nem tudok beszámolni, mert még soha nem volt ilyenem, és még soha nem jutott eszembe, hogy de kellene egy, vagy mennyire árulnék egy ilyet. Érdeklődjön az amerikai autós fórumokon, ott talál olyanokat, akik ismerik a típust.


Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. január 29., 08:23 Módosítva: 2017.01.31 12:41
212

Tisztelet Nepperűző

Talán eltér a mainstream kérdésektől az enyém, de szeretnék tisztán látni, ezért remélek választ öntől.

A feleségemmel új autót, vagy alig használtat szeretnénk vásárolni a lassan elvirágzó Octavia tour II 1.4 16V utódjaként.(5 és fél éves 170.000 km, újként vásároltuk azt is) Újra kombit vagy SUV-ot szeretnénk, ez még nem eldöntött, noha a nejem a SUV-ok felé hajlik. Akkor mégis eldöntött? Ami azonban biztos, hogy a garancia időn túl is használnánk az autót, ahogy a jelenlegit is.

Az éves kilométer futás alapján benzines felé hajlanék, a keret 6-6.5 millió.

Amik igazán tetszenek: Skoda Kodiaq, Seat Ateca, talán a Ford Kuga csak turbós benzinnel vannak, ezért nem őszinte a mosolyom tőlük. Amikről nem tudom mit gondoljak, de el sem zárkóznék előlük azok elérhetők szívóval: Kia Sportage, Hyundai Tucson, vagy a titkos favorit a Honda Hrv.

Kombikból ugyanez a dilemma: az Octavia végül is bejött, de ha benzin akkor TSI. Azonban például az új Megane elérhető 1.6 szívóval is és egész pofás, de abban meg nem bízom. Francia...

Kérdés: maga melyik kis benzines turbót venné újonnan, amit én nem említettem olyat is mondhat! Vagy SUV-ot csak dízellel érdemes? Vagy csak szívó benzin amíg van? Vagy tartsuk meg az Octit? Végül is semmi baja!

Üdvözlettel: Farkas C.

Kedves Farkas C.!


"maga melyik kis benzines turbót venné újonnan, amit én nem említettem olyat is mondhat!" Én TSI-t nem vennék magamnak az biztos, túl sok rosszat hallok felőlük. A Fordok kis turbósairól még nem hallottam annyi rosszat, de nincs is belőlük annyi, és még ezek a motorok nincsenek túl tömegesen a 300 ezredik kilométeren, hogy megnyugtató ítéletet lehessen mondani róluk.

A0D0004

A két koreaiban, a Kiában és a Hyundaiban meg lehet bízni. Az 1.6-os benzines a maga 135 lóerejével nem fogja felszedni az aszfaltot, de közlekedni elég lesz anyának. A Honda HR-V még annyira új, hogy azzal semmi tapasztalat nincs még, de szerintem egy szívó benzines nem fog csalódást okozni, egyre számítani kell, ez sem lesz sportolásra alkalmas, de ha egy 1.4-es Octaviával elvoltak, akkor igazából onnan csak felfelé van, ami a menetdinamikát illeti.


Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. január 26., 10:36 Módosítva: 2017.01.30 12:48
321

Tisztelt Becsületesnepper!

Még soha nem volt dízel autóm, mindig óckodtam tőle a fenntartási költségek miatt. De most eljött az idő számomra is, hogy dízel legyen és az anyagi kerethez mérten fiatal. A kritériumok a következők: Nagyobb méretű kombi legyen A6, Passat, Mazda 6), csak és kizárólag automata váltóval szeretném, és persze lehetőleg felszerelt legyen minden kényelmi extrával ami csak belefér (navigáció, kihangosító, tempomat, esetleg biztonsági asszisztensek). Fapadosat nem veszek többé soha az biztos, legyen öregebb vagy drágább de ne legyen alapautó. Évente olyan 20.000 km menne bele nagyjából. A keret 4 millió forint környéke.

Amit jelenleg a legjobbnak találok az a B7es Passat. Mondjuk egy highline felszereltségben DSG váltóval.Ebben létezik 140 és 170 lovas motor is ugye. Melyik a megbízhatóbb? Mitől kell félni? Mire kell figyelni ezeknél a motoroknál? A DSG váltót szabad-e? És esetleg kacérkodtam a 4motion változatokkal is... vagy az kizáró ok?

A másik (ami a páromnak jobban tetszik) a 6-os Mazda. Nekem is tetszik a kinézete, talán jobban is mint a Passat, de a belsővel nem tudok annyira megbarátkozni (az automata váltó kinézete és hogy 2012-ben még egy hatalmas műanyag kézifék figyel mellettem) És az extrák sincsenek számomra túl nagy számban az autóban, viszont tényleg nagyon szép. :)

A motorjáról és az automata váltójáról meg tényleg semmit nem tudok, csak annyit hogy japán és hogy azok elvileg jó motorok.

Előre is köszönöm válaszát, tanácsait!

Kedves Kérdező!

A Passat egy jó autó, és nagyon szépen öregszik. Igazából nem látszik rajtuk a kilométer, persze mindent le lehet lakni, de ezek nagyon bírják. A DSG váltó is jó, csak oda kell figyelni az olajcserére. Szerintem mindegy, hogy 140 vagy 170 lóerős, általában az erősebb változatoknál csak az elektronika más. A négykerék-hajtástól sem kell félni, de ha csak azért venne olyat, hogy ilyen extra is legyen benne, és el lehessen mondani, hogy van, akkor szerintem Magyarországra semmi értelme, csak többet eszik, és egy újabb hibaforrás.

IMG 6823

Ha nem tetszik a Mazda belseje, akkor ne vegyen azt, a Passat teljesen jó ezzel a dízellel. Ezekkel az újabb dízel Mazdákkal nincs tapasztalatom, és automatám sem volt még soha ebből a típusból, én inkább a kézi váltós benzineseket preferálom. A nagy műanyag kéziféket visszasírom az autókba, mert egy bevált, egyszerű, olcsón javítható dolog, amit kiváltottak egy sokkal drágábban javítható, bonyolultabb dologgal. Nem minden fejlődés, ami modernebb. Az egy nagy érzés, amikor a parkolóban nem old ki a villany kézifék, és ott néz az ember hülyén. Nekem még nem volt ilyen, de ismerősnek volt, és kifejezetten nem volt boldog. Ráadásul a hagyományos kézivel lehet játszani is a hóban, illetve lehet menteni is, ha letolja az elejét az autó a kanyarban, a villanyossal meg nem

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. január 24., 15:12 Módosítva: 2017.01.30 06:16
344

Tisztelt Becsületesnepper, kedves István!

Több, mint tíz éve használok egy kétliteres, benzines Accordot, amivel soha nem volt semmi gondom, és a mai napig nagyon szeretem. Lassan azonban le szeretném cserélni egy hasonlóan megbízható, 150-180 LE-s, max. 4-5 éves szedánra (esetleg kombira).

Az autót legtöbbet városban és rövid távon használom, évente 2-3 alkalommal megyünk hosszabb útra a családdal, ezért elsősorban benzinesben gondolkodom. Fontos szempont, hogy a 192 cm-es magasságom és a kamaszkorba lépő 2 gyerkőc miatt tágas legyen az utastér. További fontos követelmény a megbízhatóság, a minőség és a megfizethető fenntartási költségek. Az A6-os Audi nagyon tetszik, de ez az utolsóként említett szempontnak nem igazán felel meg, és a keretbe sem fér bele. Ahogy a Lexus IS 250 sem... Sajnos vagy nem, de nálam számít a presztízs is.

Amik tetszenek (zárójelben a hallott/olvasott hibákkal):

- VW Passat VII. 1,8 vagy 2,0 TSI (olajfogyasztás?)

- Ford Mondeo 1,5 EcoBoost (beltér gyengébb kidolgozása, anyagai)

- Mazda 6 (előzőeknél szűkebb belső tér, rozsdásodás)

- Honda Accord (szűk hátsó lábtér)

Tudom, hogy nagyon jók az Avensisek, de nekem túl csicsás a külsejük, ahogy a koreai autóké is. Insignia van több ismerősömnek, akik nem ajánlották főleg az Accord után. A francia és olasz autókban nem igazán bízok, de lehet hogy ez egy rossz beidegződés.

A rendelkezésre álló keret MAX. 5 M Ft.

A tanácsát kérném, melyik autót ajánlaná, milyen váltóval, mitől kell tartani? Ha más javaslata van, arra is nyitott vagyok.

Köszönettel:

Tamás

Kedves Tamás!

Az 1.8 TSI-t hanyagolnám, mostanában láttam kettőt is, ami ette szépen az olajat, és csak 100 ezer volt bennük. A 2.0 TSI már jobb, de én ezekben a TSI-kben nem bízom. A Ford Ecoboostjait nem ismerem, még kevés velük a tapasztalat, majd ha tömegesen túl lesznek a 300 ezer kilométeren el lehet róluk mondani, hogy jók-e. A Mazda 6 ötmillióért még nem lesz rozsdás, és ha tesz rá egy komoly alvázvédelmet, akkor később sem. Az IS 250 szerintem nem egy drágán fenntartható autó, van benne egy jó V6-os motor, csak a kötelezőket kell cserélni.

2014-Honda-Accord-Hybrid-EX-L-passengers-three-quarters-in-motio

Az a baj, hogy az Accord után csak lefelé van, ami a megbízhatóságot illeti. Ha turbósat vesz, akkor az egy újabb hibaforrás, de minden ilyen új konstrukcióval az a baj, hogy nincs velük tapasztalat. A kétliteres Accord helyett én egy 2,4-est vennék. Egy jó szívó benzinessel nem lehet mellényúlni, és a 2,4-es jó.

Üdv:

-Becsületesnepper-

2017. január 23., 17:11 Módosítva: 2017.01.26 10:36
217

Kedves Becsületesnepper,

a véleményét kérném. Adott egy Peugeot 406 Riviera 2.0 Hdi 80 Kw., 2003 04. havi, 190e. km. (vásárláskor 153e. km., lekérdezve), általánosan jó állapotú autó. De tényleg. Mo.-i, gyári fény, új téli gumi, akkumulátor, kipufogó, katalizátor (kilopták). Alapvetően elégedett vagyok vele. A kuplung lendkerék páros csere érett. A javítás nem fájna, de nem tudom megéri-e. Mennyi a piaci értéke így és javíttatva?

Ha cserélném,

Ford Mondeo benzin

Opel Vectra benzin vagy 1.9 cdti.

Skoda Superb 1.9 pdtdi.

Ha csere mellett döntök, Önt kérném meg.

Az első három esetben a keret kb. 1,5 MFt. mindennel együtt. A Skodánál mennék feljebb is. A lényeg: max. 150000 km. (tudom), szervizkönyv.

Mit tanácsol? Évi 25-30000 km-t megyek. Javíttassam meg és használjam amíg szétesik vagy cseréljem, ha igen, mire?

Várom válaszát.

Köszönettel,

Ákos

Kedves Ákos!

Ez a faceliftes 406-os kombi szerintem még mindig egy szép autó, és megérné a ráfordítást. Ha rossz a lendkerék, akkor nem akarják majd megvenni, csak lényegesen olcsóbban, ha meg új benne, akkor lehet feszegetni az árát. Ha amúgy szereti az autót, akkor én az ön helyében megcsináltatnám, és használnám tovább. Ha mégis cserélne, akkor a Superbet ajánlanám ezek közül leginkább.

superb

Üdv:

-Becsületesnepper-