Ásványi olajat töltöttek a Stiloba

2016.09.28. 14:18

Tisztelt Olajdoki!

Nagyon szépen kérem, segítsen!

Van egy Fiat Stilo 1.8 (2002) benzin üzemű gépkocsim. A kocsit gyerekkorában vásároltam 37.500 Km-el, jelenleg 120 000 km. van benne. Nagyon kínosan ügyeltem eddig az olajcserékre, mivel a gépkocsit 85 %-ban városban és 2-3 km-es távon használom. Persze azért beesik autópálya is és ott kell a tartalék.

Az olajcserét 8-10 ezrenként és, vagy 10-12 havonta szoktam megcsináltatni. Volt olyan év, hogy csak 6 ezer került bele, de a 10 hónap akkor kritérium volt. Az elmúlt években ugyanaz a szerelő mindig ugyanazt az olajat töltötte bele, a Statoil 10W-40-est. Próbálkoztam az 5W-40-el is, de azt csipegette rendesen.

Most csere érett lett az olaj, ugyanahhoz a szerelőhöz vittem és megdöbbenve láttam a kannát a csomagtartóban, hogy a KTX turbo 10W-40 olajat töltötte bele. Évekig mindenféle megbeszélés nélkül természetes módon a Statoil került bele. Utánaolvastam ennek a KTX olajnak, azt olvastam, hogy ez ásványi olaj. Tisztelettel szeretném megkérdezni Önt, hogy azonnal cseréltessem-e le ezt az olajat, vagy megfelelő a gépkocsimba.

Várom megtisztelő válaszát: Ferenc

Kedves Ferenc!

Nem kell soron kívül olajat cserélni, de a következő cserekor jó lenne valami minőségibb olajat bele tölteni, ahogy azt Ön is - nagyon helyesen - gondolja.

Üdv, Olajdoki