Nem fogy az olaj

2017.10.04. 14:28

Tisztelt Olajdoktor!

Az autómban januárban lett olaj cserélve melyet 10W40-es olajjal hajtunk. Azóta 5-7000 km ment az autóba. Az olaj sárga színe szépen kezd fekete lenni, szaga rendes olaj szagú benzint nem érzek benne. A füstgáz nem színes, valamint szagtalan. Az autó egy '94-es B Corsa C12NZ motorral. Eléggé kopog, ropog (az én fülemnek) melyet szerelőm azzal nyugtázott, hogy ezek a motorok ilyenek. Az autó jellemzően 5-10 km re van használva, de heti egyszer meg van hajtva 50-100 km-es távon, viszont NEM hiányzik belőle olaj. Ami számomra érdekes hiszen egy mozgó alkatrészben nincsen tökéletes tömítés. Segítene ezt elmagyarázni nekem?

Tisztelettel: Corsa B tulaj

Kedves Levélíró!

Ha minimális az olajfogyasztás és minimális az olaj üzemanyaggal való felhígulása, akkor az olajszint maradhat szemre állandó, és az olaj állagán, szagán sem fogja tetten érni a jelenséget.

Az én autóm pl. 11 éves, 245 ezret futott, alacsony HTHS viszkozitású 5W30-as olaj van benne, és mégsem látszik rajta olajfogyasztás. Tudom, hogy a Corsa régebbi, de ott sem lehetetlen, hogy egy 10W40-es olajjal ne produkáljon szemmel látható olajfogyasztást.

Üdv, Olajdoki