Adalékok a motorba

2019.01.19. 13:28

Kedves Olajdoktor,

Két éve használok (főleg autópályán) egy 2006-os BMW E91 320d-t a régebbi M47-es kódú motorral. Jelenleg kb. 370 000 km van az autóban. A motorral nem volt problémám és komolyabb javítás nyomait sem fedeztem fel (szerintem nem volt még levéve a hengerfej).

10 000 km-enként cserélem az olajat, ezalatt kb. 1-1,5 liter fogy belőle (ezt nem érzem soknak). Figyelek rá és kisebb adagokban pótolom.

Arra gondoltam, kipróbálnék két motor tisztító adalékot (Liqui Moly Olajiszap öblitő és Liqui Moly Pro-Line Engine Flush) de egyszerre. Igaz így valamivel a maximum szint fölé kerülne az adalékokkal együtt az olajszint, de tudok úgy időzíteni, hogy egy hosszabb út előtt (kb 170 km) beönteném az olajiszap öblítőt majd a megérkezést követően közvetlen a csere előtt a másik folyadékot is amivel még járatnám a motort kb 15 percig. A kérdésem, hogy egyáltalán érdemes-e ilyen, ehhez hasonló adalékokat használni, illetve érdemes-e ezt a kettőt egyszerre ?

Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Tamás

Kedves Tamás!

Tekintettel arra, hogy nincs semmi baja a motornak, nem igazán értem, hogy miért szeretné ezeket az adalékokat kipróbálni. Szerintem nem érdemes, egyszerre pedig akár veszélyes is lehet.

Üdv, Olajdoki