2017.02.27. 10:45

Az első magyar nyereményautó egy Wartburg 311-es volt, amit egy 13 éves fiú nyert a lottón. A csúcsidőszakban évi mintegy 1000 kocsi talált gazdára, köztük nyugati csodák, miközben a vásárlóknak éveket kellett várni egy Trabantra is. A nyereménybetét a mai napig népszerű Magyarországon, ami az olyan autókülönlegességeknek is köszönhető, mint a Wartburg Kupé, vagy épp az idén május 8-án megnyerhető Ford Mustang. Autók és érdekességek infografikánkon.

Kisebb ajándék, ami bármikor nagyra nőhet? A pénzlekötés és az autóhoz jutás legegyszerűbb módja? Az, hogy mindenki ismer olyat, aki így jutott kocsihoz? Nehéz megmondani, hogy mi a nyereménybetét évtizedek óta tartó népszerűségének titka.

Valószínűleg mindezek együtt, és persze az autókülönlegességek, melyek az átlagos kocsik mellett megnyerhetők. Egy Skoda Felicia kabrió, Opel, vagy Wartburg Cupé az átlagember számára elérhetetlen álom volt a szocializmusban. Manapság sincs ez másképp, a szerencsés nyertes akár egy Ford Mustanghoz is hozzájuthat, akár már 10000 forint befektetésével.

A cikket a Brand & Content készítette az FHB Bank, a Takarék Csoport tagja megbízásából. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.