Eltalálja, mivel tudna gabonaköröket készíteni?

2018.02.01. 08:15

A kombájn és a traktor után jobbára elveszíti az ember a mezőgazdasági gépek fejlődéstörténetét. Noha az iparág kis túlzással majdnem olyan léptékben fejlődik, mint az űrtechnika, a szükséges műveletek lényegesen nem változnak. Nézzük, milyen gépekkel vágna bele a nagyüzemi öntözésbe, a permetezésbe vagy egy hiteles gabonakör megkomponálásába.

Bár agrár ország lennénk, és elméletileg mindenkinek van a családjában legalább egy rokon, akitől eltanulhatná tisztességes kévekötés tudományát, a mai mezőgazdasági virtus már nem kívánja meg ezeket a „skilleket”. A gépek ugyanis átvették az uralmat a tehénfejéstől a műtrágyázásig, sőt önjáró és programozható típusokban is bővelkednek.

Felmerül a kérdés: felismerné a mai mezőgazdásági gépeket, vagy egyáltalán a mezőgazdasági műveleteket új formájukban? Vajon egyértelmű, hogy mivel kell kaszálni és mit boronálni? Ha még nem, akkor most elgondolkodhat rajta, hogy vajon hány slaggal locsolhatják a giga repceföldeket, mivel vetik el minden évben a gabonát, vagy tulajdonképpen mit is csinál egy kombájn, amit elvileg ismer. Fogjon is hozzá!

A játék lezárult.

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Brand & Content készítette a Axiál  megbízásából. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.