A cikket a Lupa Drive-In támogatta.

Ezeket a filmeket az autók miatt is érdemes megnézni

2021.07.20. 07:19

Idén is várja vendégeit a Lupa Drive-In autósmozi. Alább összegyűjtöttük a műsortervből azokat a filmeket, amikben érdekes autós vonatkozások vannak. Jó szórakozást!

Az Aszfalt királyai

Ennél autósabb film kevés készült az elmúlt években. Az eredeti címén Ford vs. Ferrari igazi benzinvérűekről szól, remek színészi alakításokkal, szép képekkel és legendás autókkal. Főszerepben a GT-40.

verv

Ebben a cikkben két háttérvideót is mutatunk a filmből.

Vetítés időpontja: 2021. július 23. 20:45

Életrevalók

intouch

Bár a történet korántsem az autókról vagy az autózásról szól, nem lehet szó nélkül elmenni a kezdő jelenete mellett, amiben Omar Sy egy Maserati Quattroporte GTS-sel vereti a párizsi utakon. Szerencsére a film készítői hagyták, hogy ordítson a motor, amit a legendás (film)zeneszerző Ludovico Einaudi műve fest alá.

Vetítés időpontja: 2021. július 24. 20:45

Moszkva tér

A filmnek megkerülhetetlen eleme két autó: egy Porsche 924 és egy 1200-as, piros Zsiguli. Előbbi az autókereskedő apuka (Csuja Imre) újgazdag fiának az érettségi ajándéka, utóbbi pedig a főszereplő Petyáé. Az autók szerves részei a történetnek és tökéletesen bemutatják a rendszerváltás korszakát is.

Moszkva ter 001

A film vetítését a Totalcar szervezi, 7 órától várunk mindenkit egy afféle mini-Parkoló Parádéra, hogy aztán 20:45-től az autóinkból megnézzük Török Feri kultfilmjét. A vetítésre elhívtuk a Veterán Zsiguli Egyesület tagjait is.

Nyomd, bébi, nyomd

Az eredeti címén Baby Driver egy rendes autós csemege. Főszerepben egy piros Subaru Impreza WRX STI-vel, és egy igencsak magának való fiatal sofőrrel, Babyvel. A 6 perces, zenére vágott, üldözéses nyitány minden másodperce tökéletesen a helyén van. Korábban ebben a posztban írtunk a filmről.

Vetítés időpontja: 2021. július 30. 20:45

bd-rec709-2k-still-6426-r-1

Ford Fairlane kalandjai

Már a főszereplő neve is egy autótípus, naná, hogy az autója is egy Ford Fairlane. Szigorúan 18+-os, epikus szinkron, Andrew "Dice" Clay magyarhangja: Nagy Feró.

Vetítés időpontja: 2021. augusztus 06. 20:45

ford fairlane

Micsoda nő!

A mendemonda szerint eredetileg Porschéval vagy Ferrarival csípte volna fel az üzletember Richard Gere a strichelő Julia Robertset, de a nagynevű cégeknek nem tetszett a gondolat, hogy esetkeg összemossák őket a prostitúcióval. A Lotusnak nem voltak ilyen aggályai, így került egy '89-es Esprit SE a filmbe. Azóta tudjuk a típusról, hogy "Úgy befekszik a kanyarba, mint cica az ágyba".

Vetítés időpontja: 2021. augusztus 07. 20:45

b9a76fbe00daecb2f70904db6125b527

A Lupa Drive-In teljes műsorát és a jegyvásárló felületet itt lehet elérni:

A megjelenést a Lupa Drive-In támogatta.