Totalcar-EastBlock II: Rémségek harmóniája

2008.05.15. 23:17
22 hozzászólás


Ha egy kicsit vissza szeretnénk ugrani a kezdetekhez téren és időn át, Csomádon találjuk magunkat, úgy két évvel ezelőtt. Ott és akkor volt ugyanis, hogy Indián gyomra felfordult Karotta Legocsmányabb Főnix nevű driftautójától, és egyszerűen nem engedte ki a kapuján, nehogy meglássa valaki.


A megállapodás 1 napos villámfényezésről szólt, szétszedés nélkül. 10 napos munkatábor lett belőle. Fúrtunk-faragtunk, és a végeredmény még Karottát is sokkolta. Zokogott, hogy ilyen szép csatahajószürkét mekkora vétek lesz az útmenti fákra kenni. Az oldalán látható répasárga japán felirat nindzsin-nek olvasandó, jelentése sárgarépa. Alig várjuk, hogy egy japán driftbíró ájultra röhögje magát tőle.

Az elkészült driftautótól fellelkesülve nem volt megállás. Rögtön nekiestünk Pest megye legrútabb francia autójának kikiáltott ogre-mobilnak. Még ma is vita tárgyát képezi, hogy ki tett bele több munkát és anyagot az AX-be, a gyár vagy mi. Mindenesetre elkészítettünk egy autót, és leforgattunk vagy 25 órányi nyersanyagot, amiből 5 értelmes mondatot leszámítva inkább videoklip lett, mint kisfilm. Aztán megpróbáltuk megmenteni a vágóasztalon, mint mikor a kórboncnok szívmasszázsol.


Nemcsak az autóőrültek találnak néznivalót a második East Block, filmben, a kócos hajú művtörisekre is gondoltunk: lesz művészeti rovat az airbrushról. Lazán indítunk: műkincshamisítás alkalmatlan eszközzel, lehetetlen műfajban.


Szombat délelőtt tízkor (plusz-mínusz fél óra) várunk mindenkit szeretettel a doboz előtt.

East Block: 2008. Május 17, szomat, 10.05, tv2