2008.09.09. 16:28
151 hozzászólás

Ebédelni menet lőttük a Váci úton az általunk látott eddigi legnagyobb árpádsávos Nagy-Magyarország-matricát. Egy Dodge Ram hátuljára ragasztották, és ekkora méretnél alapos a gyanú, hogy külön csináltatták. Kevés akkora autó van, amire ez ráfér, és rentábilis lehet a gyártás.

Remélem, a Ram sofőrjében megvan a reflex, hogy ha a társaságába véletlenül egy mit sem sejtő francia cserediák keveredik, elkezdi történelemre oktatni. Ugye, kedves olvasó, neked is volt már ilyen élményed? Ez a mi bosszúnk Trianonért, meg azért, hogy a francia volt ekkora lúzer, hogy alig száz évvel a szégyenletes diktátum után (csonka) Magyarországra jön. A franciák általában meglepődnek, és nem egészen értik, hogy jönnek ők ehhez. Volt ugyebár a mi országunk, mely – dualista felállásban Ausztriával – balkáni érdekérvényesítésbe kezdett, de elkottázta. Talán ismerős a Megállj, megállj, kutya Szerbia, nem lesz tiéd soha Bosznia kezdetű műdal. Szóval kissé túlbecsültük nyersanyagainkat, ipari kapacitásunkat és elnéztük a világpolitikai trendeket. Megszívtuk. Le is vontuk a következtetést: dörti Trianon. Mint mikor mondjuk autót lopunk, aztán a bíróra haragszunk, amiért túl szigorúan ítélt el.

A magyar tanulékonyságot mi sem példázza jobban, mint hogy Trianon után alig 30 évvel hadat üzentünk az Egyesült Államoknak. Rá 15 évvel pedig halálosan meg voltunk sértődve, amikor Amerika cserben hagyott minket, és nem védett meg a Szovjetuniótól. A magyar politikai osztály kreténsége évszázadok óta konstans, csak a rendszerváltás óta mintha többet lopnának. Persze az is lehet, hogy csak a látszat szól ellenük.