2008.10.08. 07:19
97 hozzászólás

 

A napi munka után vacsoránál újra előkerült a szokásos kérdés: hogyan is látjuk az autóipar, a motortechnika jövőjét úgy általában.
Három perc múlva a villanyautó a téma. Tudják, amit este bedugnak a konnektorba, feltöltik, és másnap reggel hangtalanul suhanva indulnak a dolgozóba.

Annyira hangtalanul, hogy a közlekedés többi résztvevője (például a gyalogosok, kerékpárosok) számára szokatlan veszélyt jelentenek a hirtelen a semmiből felbukkanó, majd tovasuhanó járművek. A szabályalkotók máris törhetik a fejüket, milyen mesterséges zajkeltő eszközt és zajszintet írjanak elő számukra. A teherautók tolatás közben hallható fülsüketítő sípolását, mint lehetőséget hamar elvetettük. A pokolba kívánnák a tulajdonosok, a gyalogosok, és úgy általában az egész világ.

Pedig erre a problémára is megvan már a bevált, kidolgozott üzleti modell. Állított be, töltött le, másolt át, vagy szerkesztett Ön már csengőhangot a telefonján?
Na ugye.

Nem nehéz belátni, hogy a következő évek milliárdos biznisze a letölthető motorhangoké lesz. Egy rotyogós vényócast, egy pörgős sorhatost, egy visítós japánost tessék! Csak most, akciósan, ezeröccázér! Hármat fizet, egyet kap! Mit Sportauspuff!
Az igazán élelmesek pedig a jó üzlet reményében máris kezdhetik digitalizálni a motorhangokat. Látott, hallott valahol egy dögös Bugattit? Rohanjon a mikrofonért!
Sőt!
A csengőhangok divatjából kiindulva mindenképp érdemes lesz még IFA-t, trabantot, továbbá gőzmozdonyt és lovaskocsit is digitalizálni.
És Ön, kedves Olvasó, milyen motorhangot töltene le?