A finn kamionos összetörte a félig magyar, félig svéd Mercedest - újabb fejlemények!

2010.03.04. 21:49
1902 hozzászólás

Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az első lehetőségnél lehúzódtam, hadd menjen, de Zsolt mellett már nem tudott elmenni, beállt közénk.

IMG 3143

Így jöttünk egy keveset, a konvojunk között a kamionos. Aztán egy faluba érve lett megint két sáv, plusz a kanyarodó. Zsolt láthatta, mi történik mögötte, le is akart húzódni a külső sávba, a kamionos pedig közben a kanyarodósávot is használva megpróbált elmenni mellette. 

DSC 0226

Nem sikerült, a Merci bal hátulja sérült. Lámpa, sárvédő, lökhárító szenvedett maradandó károsodást.

A helyzetet bonyolítja, hogy a kamionos finn, a merci félig svéd, félig magyar. A rendőr ebben a percben próbálja utolérni az eladót, hogy mesélje el, hogy mi a svéd rendszám. A jó hír, hogy kiderült, a merci eddig nem volt törött, és a festés is gyárinak tűnt. A vacsiról elkésünk.

Legfrissebb információnk Balázs Viktortól érkezett:

Most beszéltem a hunniksvalli nőgyógyásszal, kapcsolatban van már velük, ha kell, segít. Előkerült egy angolul beszélő rendőr is, vele trédelnek most.

Az történt, amire számítottunk:a rendőrök kedvesek és segítőkészek voltak, az akció végén mosolyogva váltunk el. Az eredmény a következő:a finn kamionos nem tartott kellő követési távolságot. A kamion veszélyes anyagot szállított, úgyhogy egyéb büntetésre is számíthat a gondatlansága miatt.

A rendőrök nagyon jó fejek voltak, bár kicsit meghökkentek, amikor az intézkedés után öt perccel viszontlátták magukat a világhálón. A Domsjö Expressz tehát zakatol a hudiksvalli lazacvacsora felé, ott lesz 3G, írnak majd posztot, úgyhogy ébren maradni!

A képeken látható törött Mercedesnek minden világítóberendezése működik (igaz fehéren, hiszen a bura megsemmisült), és suhan a következő állomás felé.

UPDATE: Balázs Viktor kapta a következő üzenetet a hudiksvalli dokitól hajnali háromkor:

Szia Viktor!

Köszi a képeket, azóta volt szerencsém személyesen is "megvizsgálni a beteget". 8 napon túl gyógyul?

A csapat azóta már a szálláson pihen, emésztik a nap eseményeit...és a lazacot.

Rém boldogok vagyunk, hogy megismerhettük a csapatot, sztem jó kis estét töltöttünk velük.

Üdv: ZZ

A sztori eddig:

1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész, 16.rész, 17.rész, 18.rész, 19.rész, 20.rész, 21.rész, 22.rész, 23.rész, 24.rész, 25.rész, 26.rész, 27.rész, 28.rész, 29. rész, 30.rész, 31.rész


(X) akiknek köszönhetjük: