Versenyezni csak lassan, szépen...

2010.07.19. 17:00
38 hozzászólás

...ahogy a csiga megy a jégen, úgy érdemes.

Nevezünk az idei Ágyúgolyófutamra. A Totalcar.hu csapataként a Camarok, Chargerek, Legacyk között nekivágunk a versenynek az ártalmatlannak tűnő, de mégis roppant esélyes Trampunkkal, és bizony győzni fogunk.

Legalábbis így tervezzük.

Mi? Hogy? Mivan?

Augusztus utolsó hétvégéjén ismét Ágyúgolyófutam, ami az autózni szeretők igazi próbatétele! Egy rendhagyó és izgalmakban bővelkedő, különleges futam igazi sztárparádéval, azoknak, akik szeretik az adrenalint, és nem riadnak vissza a kihívásoktól!

Az eddigi nagy sikerrel és élményekkel gazdagon fűszerezett futamok után az idei Ágyúgolyófutam ismét kiemelkedő lesz. Idén egy kis időutazásra hívnak mindenkit, ahol a múlt, a 70-es, 80-as, 90-es évek és a jelen találkozását élheti át minden résztvevő. Ezeket az éveket átölelő zenei stílusirányzat, ötvözve a kor szelleméhez hű női- és férfiruházat követi végig a rendezvényt. Mindez korhű átéléséhez nagy segítséget fog nyújtani nekünk a Hotel Lelle Balatonlellén, ahol a részvevők és a média két napig vendégeskedni fog. A résztvevők jelmezekben vehetnek részt a programokon és a legötletesebb vagy legkorhűbb jelmezt is díjazzák.

2010. augusztus 27-én, pénteken 11 órakor Budapestről indul minden feltűnően matricázott Ágyúgolyófutamos autó a 2010-es futam stratégiai helyszínére, Balatonlellére, a Hotel Lelléhez. A szállodai „becsekkolást” követően a versenyzők, a kísérők és az érdeklődők aznap este már welcome drinkkel és egy fantasztikus Juventus Party-val melegíthetnek be a Juventus rádió sztár műsorvezetőivel a szombaton 10 órakor induló négykerekes megmérettetés második napjára. A futam tervezett távja kb. 900 Km.

Az autók a legkülönbözőbb típusokból kerülnek ki, több BMW, Porsche és Audi mellett Toyoták, Volvók, Opelek, Honda Civic, Fabia RS, Corvette, Maserati és még számos hétköznapi, vagy ritka gépezet sorakozhat fel a rajtvonalhoz, de egy korábbi futamon már volt egy GAZ 66-os teherautó is, mely a maga 100 liter/100 km-es fogyasztásával merész vállalkozásnak tűnhetett erre a túrára.

Az Ágyúgolyófutam egyik kulcsfontosságú eleme a résztvevők navigálása, az útvonal ellenőrző pontjai titkosak, s mindig csak a következő ellenőrzési pont helyének leírását illetve az ott megoldandó feladathoz szükséges útmutatásokat kapják meg a versenyzők.

A három napos futam alatt a versenyzőknek kb. ezer kilométert kell megtenniük, mialatt számos ellenőrzési ponton is áthaladnak. A helyesen megoldott feladatokért pontokat lehet gyűjteni, amelyek összesítéséből kerül ki a futam győztes csapata. Az ellenőrzési pontok két célt is szolgálnak:

1. Az autósok- más versenyekkel ellentétben- itt nincsenek arra rákényszerítve, hogy maximális sebesség mellett autózzanak órákon át, amíg el nem érik a célt, illetve
2. A feladatok elvégzéséhez mindig ki kell szállni az autóból, ezáltal megtörik a folyamatos vezetést, továbbá minden állomáshelyen egy újabb élménycsomaggal gazdagodhatnak a versenyzők. Az ellenőrzési pontok kb. 50-70 kilométer távolságra vannak egymástól.

A versenyre a nevezés megkezdődött, regisztráció és további információ a www.agyugolyofutam.hu oldalon található. Az induló autók létszáma limitált, érdemes minél korábban jelentkezni, ha biztosítva szeretnénk látni jelenlétünket.

A részvételi díj tartalmazza a 2 éjszakai szállást és félpanziós ellátást az idei nyár legvidámabb szállodájában, a Hotel Lellében, a versenyen való részvételt, az Ágyúgolyófutamos ingeket és búcsúajándékot, három hatalmas bulit, királyi lakomákat és a rengeteg meglepetést.

Az Ágyúgolyófutam rádiós médiapartnere a Juventus Rádió. 

www.agyugolyofutam.hu

Augusztus 27-én tehát alaposan felkészülve, pihenten, a komolyság teljes mellőzésével mindenre készen bepattanunk a "cabrio típusú gépjárműbe", és nekifutunk a versenynek. Abszolút esélytelenként, legkisebb királyfiként, a szegényember harmadik fiaként megküzdünk a Tizenkétfejű Sárkánnyal, megcsavarjuk a Hétszűnyű Kapanyányimonyók szakállát, felkutatjuk Hamupipőke üvegcipőjét. Ha muszáj, még megcsókoljuk a száz éve alvó Csipkerózsika mosdatlan száját is.

Legyetek velünk lélekben, szorítsatok nekünk, mi pedig amellett, hogy sárba tiporjuk az ellenfél önbecsülését, még megpróbálunk folyamatosan tudósítani is a verseny alakulásáról, sikereinkről vagy kudarcainkról.

Aki tehát kedvel minket, és érdekli, mire jut a Totalcar.hu csapata a csúnya, nagy és gonosz Világ ellen, az olvasson minket. Aki pedig nem kedvel, az nevezzen, és tegyen róla, hogy előttünk végezzen!

Többit később, jövünk még - hamarosan bemutatkozunk mi is, az autó is.

Tündér és prokee