Egy brit koporsó, egy japán szappantartó és egy koreai Polo – TCTV3. 9.adás

2011.12.11. 23:30
93 hozzászólás


Slovakiaringes kiruccanásunk központi anyaga volt a Caterham Roadsport – Mazda MX5 összehasonlító teszt. Ami elsőre elég merésznek tűnik, pedig több bennük a közös, mint hinnék.

Mindkettő kétszemélyes roadster, szívómotorral, hátsókerék-hajtással, sperrdifivel. Az egyik ugyan sokkal könnyebb, mint a másik, de gyengébb. Tulajdonképpen inkább az eredeti filozófia összehasonlítása ez mai köntösbe csomagolt utódjával. És aki azt hiszi, hogy csak irgalmatlan kompromisszumok árán lehet jót autózni, nos, az lehet, hogy téved. Hazánkban drága móka a Caterham, a Mazda sem olcsó, de ha a jelen gazdasági helyzetben mégis önökre szakadna a lottóötös és szeretnek vezetni, akkor csak önökön múlik, melyik utat választják: a tradicionális, szőröstalpú küzdelmest, vagy a civilizált és modern, kevésbé közvetlent.

Tán önök is látták a Kia Rio reklámot, melyben bankrablók egy feltűnésmentes, piros Riót használnak menekülőautóként. Mi is kételkedünk benne, tényleg jó választás-e, de Winkler volt az, aki utánajárt és megpróbált rájönni, mitől tör fel a Kia, mint a talajvíz.

Közben kiderítettük azt is, hogyan és miért nőtt ki a semmiből a térség egyik legmodernebb versenypályája, Budapesttől alig 150 kilométerre.

És a gymkhana? Ezúttal nem szaroztunk, két kőkemény srácot ültettünk a kormányok mögé: Hadfi Dániel dzsúdós, többszörös magyar bajnok, Európa-bajnok és VB harmadik helyezett küzd meg S. Kovács Ádám karatebajnokkal, aki Hayashi-ha Shito-ryu stílusban küzd, 12-szeres magyar- és junior világbajnok, többszörös VB második helyezett, a 2009-es Világjátékok győztese.

Nem egy vérszegény adás, tartsanak ma is velünk!