Nissan Leaf – Prius plug-in és Mokka Dakar – vényolc és zöld kompenzálás

2012.12.12. 20:30
35 hozzászólás

Vágjunk a közepébe: a villanyautó ma még maximális luxuscikk. Drága és korlátozott mértékben használható, amelyik nem az, abba embert ne ültessünk, mert kínlódni fog. Városi-elővárosi ingázáshoz remek, de igazából az a szomorú, hogy a technika mai állása szerint már tudunk elfogadható, családi villanyautót gyártani - hiszen a Leaf az -, de infrastruktúra híján ez is csak partra vetett cet. Ami nagy kár, mert a gyorstöltőről tényleg ripsz-ropsz feltöltődik, nem egész 700-1000 forintért autózunk száz kilométert, ami zseniális. A nagy csinnadrattával beharangozott Budapest-Pozsony-Bécs elektromos sztráda (lol) inkább egy vicc, mintsem komoly valóság. A töltőoszlopok ugyanis mezei 220-as aljzatok, azok mellett ácsorogva pedig egynaposra is nyúlik egy Budapest-Bécs út. Ezért egyelőre a Prius plug-in az optimálisabb megoldás még úgy is, hogy menettulajdonságait, futóművét tekintve a Leaf érezhetően vidámabb, jobb, stabilabb.


Persze messze nem annyira, mint mondjuk a Szalay Dakar Team bitang versenyautója, amit Balázs - nagyon bátran - Winkler és Karotta rendelkezésére bocsátott, alig egy nappal a behajózás előtt. Rettegtek is mindketten, de végül nagyon lelkesen meséltek élményeikről. Még Karotta is, pedig ő - a fixen beállított ülés miatt - alig érte el a kormányt és a pedálokat.

Az idei szezon utolsó előtti Totalcar TV-jét látták, tetszett?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.