Ha ma csak egy videót nézel meg, akkor ez legyen az (UPDATE)

2014.02.03. 18:03
45 hozzászólás

Goodwood 2012. St.Mary's Trophy. Mindig megnézem ezeket, havonta egyszer rámtör a vágy, hogy autóversenyt nézzek, ilyenkor törvényszerűen itt kötök ki. Aztán közben olyan hangosan üvöltök, hogy hirtelen azt veszem észre, hogy Stump Bandi és Csik is itt guggolnak a székem mellett és velem üvöltenek.

Ezt a konkrét futamot kétszer is megnéztük. Nem csak azért, mert a St. Mary's Trophy futamain jellemzően a nagyon-nagy és nagyon kicsi autók is egyenértékű ellenfelei egymásnak. Hanem több okból is:

- Reid csodásan tereli a hatalmas és erős Jaguart, külön megdöbbenés, hogy ott van minden beltéri elem, a faberakás, a bőrkárpit, beltéri világítás és keresztül rajtuk a bukócső. Csodásan autózik a virslikerekes szörnnyel, korának leggyorsabb limuzinjával, a határon, ahogy kell.
- Robb Huff a kis Austinnal megmutatja, hogy nem véletlenül lett ő a WTCC legerősebb mezőnyében a bajnok. Huffyval beszélgettünk anno, akkor mesélte el, hogy minden alkalmat megragad a versenyzésre, van is egy szénszálas műanyagból épített MG B-je, azzal jár erre-arra. Ne meg amit itt művel a kis Austinnal...
- Jackie Oliver, a kis 700-as BMW-vel az igazi csoda. A kéthengeres motorocska hengerűrtartalmát 20 százalékkal megnövelték (ezt megengedik a szabályok), így az eredetileg 30 lóerős autócskából - mindenféle tuning-trükkel -, akár ötvennél több lóerőt is kihozhattak. Ami az 560 kilós önsúllya párosítva már igen jó súly/lóerő arányt biztosít.
- Az már csak hab a tortán, hogy a narancs-fekete 603-assal a remek harmadik sorból rajtoló Johnny Haugland is ott van, ő az, akinek a Skoda talán legnagyobb rali-sikereit köszönheti.

És ezek versenyeznek. Egész jót. Végig fogják nézni, nem lehet megállítani.

Apdételem, mert látom, hogy szeretitek. Ez a másik, amin hörögve zokogtunk a gyönyörtől. Külön érdemes megfigyelni, hogy - az amúgy jó pilóta hírében álló - Newey hibája után hová hozza vissza Brundle a leggyorsabb Lightweight E-Type-ot.