11 autós Instagram-profil, amit vétek nem követni

2015.11.25. 17:15
6 hozzászólás

Jó két éve még úgy gondoltunk az Instagramra, mint az egyszerű ember Facebookjára, a filterekkel kamuművészkedő tizenéves srácok terepére. A vád nem állt messze az igazságtól, de ahogy telt az idő, úgy lett egyre elviselhetetlenebb a Facebook, és egyre használhatóbb az Instagram. Most kikapartuk a szemétből a gyöngyöt, hogy neked már ne kelljen: 11 autós Instagram-profil, amit érdemes követni.

thespeedhunters

Aki egyszer is járt már a Speedhunters.com-on tudja, milyen egy képileg kimagaslóan igényes autós portál. A fotóközpontú, de szöveges tartalomban sem gyenge oldal több autós szubkultúrát elégít ki egyszerre a rat caroktól a driftautókig. Instagramjukon ezt hozzák a tőlük megszokott minőségben.

Our killer trophy-art by @evolutioncustom and a sneak peak at the car that won it! #jvwf2015 #hunted #VW | Photo by @blaketjones

thespeedhunters (@thespeedhunters) által közzétett fénykép,

harrismonkey

A brit autós újságírás egyik legzseniálisabb alakja, Chris Harris sosem vette komolyan a közösségi médiát. Az Instagram-oldalát ad hoc szerkeszti, egyelőre kevés lelkesedéssel, de ettől az embertől még egy árnyékban fotózott GTS-segg is feldob.

Stunning weekend at Goodwood in the Rover SD1. 23rd to 2nd in the main race!!

Chris Harris (@harrismonkey) által közzétett fénykép,

drewphillipsphoto

Az amerikai és a brit autós újságírás egyik lényeges különbsége a magyaréval szemben, hogy arrafelé nem az újságíróknak szokás megfotózni a tesztautót. Az autófotózás az angolszász újságírásban külön szakma, tele elismert alakokkal. Ilyen a Los Angeles-i Drew Phillips, aki a kaliforniai napfényt és a kiváló tesztállományt kihasználva pörgeti Instagram-oldalát.

#singervehicledesign #porsche #porsche911 #carphotography #naturallight

Drew Phillips Photography (@drewphillipsphoto) által közzétett fénykép,

amyshorephotography

Amy egyik szakterülete az eskövőfotózás, a másik az autóké. Instagramján szerencsére csak utóbbit osztja. Az angol fotóslány jó érzékkel fogja meg a néha kreténségbe hajló brit autós hagyományokat.

valkyrfilms

A Petrolicious online videósorozat követői már találkozhattak Jeremy Heslup munkájával. Jeremy az autós kisfilmek készítésére szakosodott Valkyr Prductions alapítója, amely sok egyéb mellett a Petroliciousnak is gyárt videókat. Egyben ő az, aki a valkyrfilms Instagram-oldalán keresztül mutatja be, milyen is egy ilyen munka belülről.

*Went two for two today with #conradstevenson #alfaromeo @xinerotolo @fanninsj • *: @jeremyheslup

Valkyr | Jeremy Heslup (@valkyrfilms) által közzétett fénykép,

gfwilliams

George Williams is az Instagramon aktív autófotósok egyike. A londoni Williams ugyanazt csinálja, mint Drew Phillips vagy Amy Shore: friss galériáiból közöl egy-egy kedvcsináló fotót, és néha mutat valamit a háttérmunkákból.

#cinqueroadster selfie *

GFWilliams (@gfwilliams) által közzétett fénykép,

supersangron

Amerika árnyoldala amerikai klasszikusokkal, külvárosias szürkeségben. Ezt adja a Seattle-i Scott Brown depresszív profilja.

A la carts. 1967 #Plymouth Sport Fury. #uturnography #morninautos #headlightdelight #justgoshoot

Scott Brown (@supersangron) által közzétett fénykép,

magnuswalker

Magnus egyszerre gyűjtője, építője, és filmesként promotere a Porschénak. Nem az a jól fésült, echte porschés csávó, mégis, nála ismertebb képviselője Steve McQueen óta nem volt a márkának Amerikában. Abból a rockos-rasztás-punkos vonalból, amit a kiállása sugároz, valamennyi átragad az Instagramjára is, de az életébe talán annál is több: videó.   

Stay motivated my Friends

Magnus Walker (@magnuswalker) által közzétett fénykép,

capturingthemachine

Kevin McCaluey sem a közízlést célozta be capturing the machine nevű oldalával. Munkáiban van sok vidéki Amerika, motorosport és némi pusztulat.

A once-loved Mach 1 'Stang. Local flavor in Austin, TX. Don't tell me you've nabbed this one too, @holyshitaki! *

Kevin McCauley (@capturingthemachine) által közzétett fénykép,

petersenmuseum

Mint a világ egyik legnagyobb autómúzeumának, a Los Angeles-i Petersennek nem kell a szomszédba mennie a jó fotótémákért. Néha elég csak benézniük a raktárba, vagy a restaurátor műhelyébe az efféle képekért.

Sorry #Batman. Looks like our @Miller_Welders saved the day this time.

Petersen Automotive Museum (@petersenmuseum) által közzétett fénykép,

totalcarhu

Ha bírod a kevés autóval megszórt, filterekbe fojtott belterjességet, akár ezt is bekövetheted. 

Shit happens. #lamborghini #lamborghinihuracan #supercar #sportcarcrash #crash #sportcar #wreck #roncs #teaser

Totalcar.hu (@totalcarhu) által közzétett fénykép,

+1: weldporn

Ezen nincs mit magyarázni.

Wells here's some info for some of you out there regarding

 

 

this

 

process called PTA or plasma transferred arc-welding. Plasma Transferred Arc | Equipment PTA Process Plasma transferred arc (PTA) hardfacing is a versatile method of depositing high-quality metallurgically fused deposits on relatively low cost surfaces. Soft alloys, medium and high hardness materials, and carbide composites can be deposited on a variety of substrates to achieve diverse properties such as mechanical strength, wear and corrosion resistance, and creep. PTA hardfacing has several significant advantages over traditional welding processes such as oxyfuel (OFW) and gas tungsten arc (GTAW) welding. Cheers for @billk92 for the #weldporn #thankfuckforgoogle

WELDPORN® (@weldporn) által közzétett fénykép,

+ jaylenosgarage

Az eredeti listáról kimaradt, de akkora plusz egy, mint ide Los Angeles.

Buckle up… Jay’s back October 7th on CNBC! #JayLenosGarage #tankcar

Jay Leno's Garage (@jaylenosgarage) által közzétett fénykép,

+ Olvasói tippek hazaiakról:

enzo_supercarsofhungary

sam.88.88

hkatti

budapestcars