Agrárt bírod? Akkor ez a te hiénád - 6. felvonás

2016.01.24. 08:50
8 hozzászólás

Már csak néhány nap, és megnyitja kapuit az idei Agrárgépshow a Hungexpón. Az idő fogy, de az Axiál jóvoltából még mindig vannak jegyek a Mohó Hiéna büdös pofájában. A feladat ma sem lesz bonyolult, de előbb jöjjön az eredményhirdetés az előző forduló legjobbjaival.

Mi lesz ez a sok agrárshow?

Napokon belül indul az ország agráripari csúcsrendezvénye a Hungexpón. A HUNGEXPO és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közötti több éves megállapodásnak köszönhetően a magyar piaci szereplők színe-java megjelenik január 27 és 30 között az AgrárgépShow-n. A forgalmazók nagy nemzetközi márkák (Claas, John Deere, Messey Ferguson, Lamborghini, Fendt, Case, Krone stb.) újdonságait mutatják be, köztük több Hannoverben díjazott gépet.

Az AGROmashEXPO az input-gépesítés-logisztikahármasát szem előtt tartva mindhárom tematikában széles választékot mutat be. A vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is sok kiállító jelenik meg.

Ha érdekelnek az agrárszakma minden ágának újdonságai, akkor ez a te programod lesz. Lesznek emellett szőlészeti-, kert- és pincészeti kiállítók, de akit a részletes program érdekel, az itt találja.

                             Eredményhirdetés:

Az ötödik kör legjobb munkáját HTomy produkálta, aki teknőssel kezdett neki a munkának. Négy jegy a jutalma.

A második helyet cserkész212 csípte meg. Ő egy hotrodot küldött ki a szántóföldre. Két jeggyel gazdagodik.

A harmadik trustmeimanengineer pályaműve. Bár nem virágföld, hanem prézli, de látványos. Szintén két jegyet hoz... a konyhára, ha már prézli.

Végül pedig a mai feladat:

Verset már írtatok, ezért most prózában mutathatjátok meg tudásotokat. Az alaphelyzet a következő: a szántóföldön dolgoztok, kőkeményen. A család messze, hiányoznak, a traktorban is az asszony képét nézegetitek. Írjatok egy rövid, 5-6 mondatos levelet szeretteiteknek az élményekkel. Lehet sanyarú a sors, élvezetes a nagyvassal való munka, mindegy. Mindegy, hogy érzelmes vagy humoros a hangvétel, a lényeg a hangulat. A legjobb tollú író négy jegyet érdemel. Hajrá, a határidő ma éjfél, tehát vasárnap 24:00. Kommentben jöhetnek a művek.