Agrárt bírod? Akkor ez a te hiénád - 7. felvonás

2016.01.25. 17:23
17 hozzászólás

Már csak néhány nap, és megnyitja kapuit az idei Agrárgépshow a Hungexpón. Az idő fogy, de az Axiál jóvoltából még mindig vannak jegyek a Mohó Hiéna büdös pofájában. A hatodik fordulóból egy nyertest hirdetünk, ma viszont, a hetedik körben a tippmesterek és Gugli-huszárok dörzsölhetik a tenyerüket.

Mi lesz ez a sok agrárshow?

Napokon belül indul az ország agráripari csúcsrendezvénye a Hungexpón. A HUNGEXPO és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közötti több éves megállapodásnak köszönhetően a magyar piaci szereplők színe-java megjelenik január 27 és 30 között az AgrárgépShow-n. A forgalmazók nagy nemzetközi márkák (Claas, John Deere, Messey Ferguson, Lamborghini, Fendt, Case, Krone stb.) újdonságait mutatják be, köztük több Hannoverben díjazott gépet.

Az AGROmashEXPO az input-gépesítés-logisztikahármasát szem előtt tartva mindhárom tematikában széles választékot mutat be. A vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is sok kiállító jelenik meg.

Ha érdekelnek az agrárszakma minden ágának újdonságai, akkor ez a te programod lesz. Lesznek emellett szőlészeti-, kert- és pincészeti kiállítók, de akit a részletes program érdekel, az itt találja.

                             Eredményhirdetés:

A hatodik körben a szántóföldről kellett levelet írni a családnak, asszonynak, bárkinek. A szigorú zsűri Balthazor Hellman nevű kommentelőnk munkáját találta a leghangulatosabbnak.

"Drága Vicám!

Egyetlen kincsem, ki ott a nagyvárosban értem aggódol. Levelet kanyarítok néked, mert láttam a postást integetni a minap, talán elviszi a papírt a hivatalig. Itten meg nincs se térerő, se áram, az utcai fülkést meg az ördög szállhatta meg.

Kérlek, ne sajogjon a szíved énmiattam, jól megy a sorom ám, a reggeli szívmelengető barack először könnyet, majdan mosolyt csal az arcunkra. Utána kimegyünk a szántásra a traktorral. Öreg az, mint az országút, de legalább csukódik az ajtaja, és az itteni nagy esőben, csak a Jancsi ázik meg, amikor felrakja az ekét a gépesre. Kemény a föld itten akár a főnök feje, de győzzük a munkát, szó nem érheti a háznak elejét. Esténként mindig rád gondolok, amikor magamra zárom az árnyékszék faajtaját magányosan.

Sietek haza hozzád, ha vége itt a földnek, remélem a vonat sem tréfál meg, mint tavaly.

Örökké a tiéd,

Jancsi

Ui: Találtam neked a bucsuban gumicsizmát, olyan bütykös talpút, amit szeretsz."

Végül következzen a mai, hetedik hiéna feladata:

A Lamborghini 2013-ban ünnepelte fennállása ötvenedik évfordulóját. Erre az alkalomra egy új sportautót készítettek. Winkler egy tavaly januári TCTV-adásban szintén Lambóba ült, de teljesen másmilyenbe, mint azt elsőre gondolnánk. A mai kérdésünk: hány kilowatt a különbség a két jármű teljesítménye között? A gyorsaság és a pontosság is számít: a négy legjobb tippelő 4-4 jeggyel gazdagodik, azonos tippeknél az idő számít. A határidő ma este 22:00.