Olyan voltam hozzá, mint apa a hülye gyerekéhez

2016.02.28. 10:05
67 hozzászólás

Kompromisszumok nélkül

Volt egy kaland, tavaly, a tengerre indulás előtti estén -ablakmosó okán- kicsit zseblámpáztam a motortérben és a bordásszíj (a vezérlés láncos) szóval a szíjon repedés, szakadás, hosszanti lyuk.. Másnap csere, szerelő szerint valamit felkaptam, egy csavart, követ és az szétszaggatta a szíjat. Óriási szerencse volt, hogy észrevettem. Szerelő barátom szerint ez az autó szeret engem! :-)

Csatahajó

Én facelift-est kerestem, ami nem bőrös és nem automata. A kereskedők majdnem hülyének néztek, azt mondták, ennek pont az ellenkezőjét keresik ebből a típusból. Azt is mondták, hogy milyen jó a bőr, mert a szennyeződéseket csak vízzel le kell róla törölni. Meg is látszott a bőrös példányokon, hogy maximum ennyi "karbantartást" kaptak. 

Lada 2107 a pénznyelő kedvencem :)

Valami tönkre ment az elektronikában, és hiába fordítottam el, és vettem ki a gyújtáskapcsoló kulcsot, ugyanúgy ment tovább a motor. Kapta a töltésről a gyújtást. Akárkitől kérdeztem, senki se tudta mi lehet a baja, és hiába cseréltem biztosítéktáblát, satöbbit, semmi. Ezért bekötöttem 1 relét a töltéshez, így ha elfordítom a kulcsot leáll.

Olyan voltam hozzá mint apa a hülye gyerekéhez...

Mikor megérkeztem, a Renault felnyitott motorháztetőjén könyököltek mint a kocsmapulton, odamentem hozzájuk a volt tulaj rögtön azzal kezdte hogy mi legyen ezzel én döntök, visszaadja a pénzt, ne haragudjak, hagyjuk az egészet, inkább maradjon nála az autó. 

A racionális döntés

Kicsit erős váltás volt egy prémiumnak mondott, bár már kiöregedett svéd acélból átülni egy még öregebb esztergomi bádogba, de a férfi ember már csak ilyen, ha fejébe veszi, hogy minimalizálja az autóra fordított összeget, akkor az bizony minimalizálva lesz.