2016.04.17. 10:56
11 hozzászólás

Az Oldtimer Premier sikerét jól mutatja a tény, hogy elég volt öt alkalom ahhoz, hogy szétrepessze a rendelkezésre álló több ezer négyzetméternyi helyet Budapest határában és az idei – azaz hatodik – rendezvénynek már jelentősen át kellett alakulnia ahhoz, hogy még több jármű és néző beférjen. Ilyenkor törvényszerűen árat szokás emelni, feltéve, ha eleve nem ingyenes rendezvény lenne ez a remek, autós-motoros összeröffenés. Manapság idehaza nem kis teljesítmény tető alá hozni mindezt.

A többlethely és az eddigi tapasztalatok hoztak pár változást is, ezek azonban inkább a kiállítókat érintik. A klubok helyfoglalása és saját maguk általi hely-kordonozás mostantól megszűnik, ne forduljon elő, hogy az elkésők miatt nem bontják le időben. A rendezvény minél gördülékenyebb lebonyolításához szükség van erre.

Ha a klubtagok vagy csapatok egymás mellé szeretnének parkolni, akkor ajánlatos már a helyszín előtt zárt sorba állni és – természetesen – illedelmes, emberi módon kiengedni maguk közül a véletlenül odatévedteket, majd érkezési sorrendben leparkolni.

Egyedül az OT rendszámos járműveknek lesz lehetőségük egy helyen parkolni, attól függetlenül, hogy mikor érkeznek.

A Premier Outlet sorompói 7:00-kor nyílnak. A rendezvényre a beléptetés 7:30-kor kezdődik. A Center a vásárlók előtt 10:00-kor nyit, tehát 10:00-után lesz a legnagyobb forgalom.

Résztvevők számára az érkezés legkésőbb 9:00-ig javasolt. Talán szorosnak tűnik az időrend, de vegyék figyelembe, hogy önmagában a parkolóhelyek elfoglalása ennyi járművel több órát is igénybe vehet. A KRESZ betartását a biztonsági szolgálat fogja felügyelni. A korábbi kétirányú utak résztvevők általi eltorlaszolása a rendezők ígérete szerint nem lesz idén probléma. Ugyanígy a kereszteződésekben sem fog mozdíthatatlanul rostokolni a legforgalmasabb időben senki. A sorban állás sajnos elkerülhetetlen, ezért mindenkit kérnek (és tesszük mi is), hogy legyenek türelemmel, ne szaftos káromkodásokkal és hangos dudálással szembesüljenek a kilátogató gyerekek.

Már pedig biztosak vagyunk abban, hogy – ahogy eddig minden évben, amikor mi is kiállítóként ott voltunk a helyszínen – úgy idén is bőven lesz mit nézni, mert a felhozatal nem egy drága rendezvényénél különb. Hiszen a napsütés és a tavasz előcsalogat mindenkit. Megcsillan a fény a frissen restaurált krómozáson, de simogatja a napi használat adta csodálatos patinát is, soha senki nem panaszkodott még arra, hogy ne látott volna valami számára kedves vagy érdekes gépet az Oldtimer Premieren.

A nosztalgia jó dolog. Kellemes múltba révedés az idősebbnek, sosem látott csodák a fiataloknak, siessünk, mutassuk meg nekik, amíg még meg lehet!

Kik hajthatnak be?


OT rendszámmal: előzetes regisztráció nélkül (nekik is a korai érkezés ajánlott!)
Előzetes regisztrációval kinyomtatott behajtási engedéllyel. (Az idei regisztráció fényképes és a rendezvény honlapján elérhető.)

Azok is behajthatnak, akik ugyan nem regisztráltak előre, de a helyszínen a szervező pozitív bírálata alapján engedélyt kapnak.

Ez rendkívül kockázatos résztvevői oldalról, mert ha megtelik ismét a helyszín, akkor még abban az esetben sem lesz lehetőségük járművel részt venni, ha az egyébként megfelel a részvétel járművekkel szemben támasztott követelményeinek. Sértődés ne essék, mi szóltunk!

FONTOS! Aki nem regisztrál előre és nem OT rendszámos, az saját kockázatára közelíti meg a rendezvény helyszínét.

A látogatócsúcs várhatóan 11:30 - 12:30-ig lesz várhatóan, így aki ebben az időben érkezik, akár egy órát meghaladó várakozásra is számíthat.

Program

Az érkezést követően mindenki leadhatja az adomány célból összegyűjtött ruhákat, a bevásárlóközpont 106-os üzletében.

10:00-kor érkezik Wolf Kati, aki a veteránautós rendezvényt is meglátogatja.
11:00-kor nyit az Adok Kapok Napok
11:00-15:00-ig veteránautó mustra Kukruzsnyák Kuksy Györggyel
15:00-tól a veteránautós különdíjak átadása. Ha a nyertes már elhagyta időközben a helyszínt a díját a következő résztvevő kapja.
17:00 A rendezvény zárása, a parkolót lassan teljesen átengedjük a vásárlóknak.

A gyerekprogram folyamatos: arcfestés, lufihajtogatás, ugrálóvár, mászófal.
Regisztráció és tájékoztatás: www.oldtimerpremier.hu

Kérdés esetén írjon erre a címre: info@oldtimerpremier.hu vagy munkaidőben hívja a 06 30 948 8841-es telefonszámot! (H: 8-16; K: 8-16; Sze: 8-16; Cs: 10-18; P: 8-12).