Történelmet csinálunk

2017.04.21. 13:00
6 hozzászólás

El akarod adni a parádés kocsidat? Hozzad ki szombaton, de előtte töltsed le ezt az adatlapot, írjad bele a tudnivalókat és nyomtassad ki, hogy mindenki egy pillantás alatt megtudja a legfontosabb adatokat a kocsidról. A Parádé Piacon nincs megkötés, jöhet az ültetett kettes Golf, a rat-Swift, a cafe racer-Kawasaki, de a patent veteránodat is hozhatod – pont, mintha csak parádézni jönnél, csak itt az eladó járművek közt lesz a géped.

De nem csak az történelmi esemény, hogy most először konkrét piacot is csinálunk az eladó járműveknek. Hanem azért is különleges ez az alkalom, mert három évtizede nem volt a Dobi István úton használtautó-piac. Persze most se lesz, hiszen már Albertirsai útnak hívják, meg aztán nem is lesz ez akkora piac, mint amikor a főváros és vonzáskörzetének összes valamirevaló eladó használtautóját ide hozták ki a magán eladók és nepperek. Akkoriban még nem voltak használtautó-telepek, egyedül a Merkur kereskedhetett hivatalosan használt gépkocsikkal.

Aki a nyolcvanas évek Budapestjén el akarta adni a használt autóját, hétvégenként kigurult ide, kifizette a helypénzt (néha még akkor is ki kellett fizetni, ha aztán kiderült, nem tud sehová leparkolni a portékával), elővette a parizeres zsömlét, és várta a madarat. Akkoriban csak itt lehetett egyszerre több lehetséges típust is körbenyálazni, volt, aki csak azért járt ki, hogy meggusztálhassa a mindenféle nyugati álomautókat. Kicsit még a pénzes vevő szerepét is eljátszhatta, ha elég meggyőző volt, talán egy próbakörre is elvihette az egyébként elérhetetlenül drága és luxus minőségű 1,1-es Golfot, amelyben gyári napfénytető volt!

Gyertek, hozzátok a parádés kocsikat, ha csak leparkoltok, akkor is tegyétek ki az ablakba ezt az adatlapot (letölt-kitölt-kinyomtat-ablakba tesz), ha pedig el is akarjátok adni a jószágot, jelezzétek már a kapuban, hogy a piacra szeretnétek bejutni. És akkor nem csak rendes, tisztességes, becsületes nepperünk lesz a helyszínen, de portéka is. Ja, szotyit mindenképp hozzatok, én majd itt-a-piros-hol-a-pirossal készülök.

(A fortepanos képeket Csikós nosztalgiázó Simson S50B-s posztjából kölcsönöztem, a videót a NAVA-gyűjteményében találtam.)