Traktoros-drifteres bulin voltál már?

Hódmezőrület 2.0

2017.08.17. 15:35
4 hozzászólás

Elszaladt a nyár, te meg egy valamirevaló autós bulira se jutottál ki? Se egy Parkoló Parádé, se egy old timer-találkozó, egy traktorkiállítás, és már a driftfüst szagára sem emlékszel? Nagy mázlid, hogy egy helyen pótolhatsz mindent még pont a meteorológiai nyár utolsó napjain, jövő hétvégén.

Tavaly a frontvonalban nyomtuk végig az akkor született nagy déli traktoros-driftes bulit, a Hódmezőrületet. Egy rendezvény óriási betonplaccal, amire itt-ott ráejtettek egyet a mezőgazdasági járműipar csúcstermékeiből, szalmabálából körbefalaztak rajta egy pályát, aztán ráengedtek párat az ország legjobb driftereiből, hogy csinálják a műsort. Elképzelni se rossz, mi ment ott, de ne erőltesd meg a fantáziád, itt egy videó tavalyról:

A punkság marad idén is, de már nem csak a csapatásról szól majd a buli. A Hódmezőrület elindult a fesztiválosodás útján, aminek egyik jele, hogy a 2.0 már kétnapos lesz: augusztus 26-27. A driftautós bemutató tehát marad, és ahogy tavaly, úgy idén is be lehet ülni majd egy-egy körre a profik mellé – ingyen, csak egy aláírt felelősségvállalási nyilatkozatot kérnek cserébe a srácok.

A nagy újdonság a driften túl jön. Lesz egy külön placc kiállított old timereknek, youngtimereknek, és ha már az Axiál a főszervező, persze lesz sok traktor, gép. A rendezvény egyik nem titkolt célja, hogy vonzóvá tegye az amúgy komoly emberhiánnyal küzdő mezőgazdasági gépész szakmát, úgyhogy ha kicsit is vonz a dolog, hajrá, hátha meggyőznek. A kortárs mezőgazdász szakma csúcsgépei körbeszagolhatóak lesznek, de jut hely a veterán traktoroknak is, amivel a pár éve megszűnt bokori traktormajális helyébe próbál lépni a rendezvény. A tervek szerint ráadásul itt sem csak statikus pózolgatás lesz, hanem felvonulás, pöfékelés...

Ennek a példásan sokszínű bulinak a helyszíne sem akármilyen: a déli határvidékig kell menned érte, Hódmezővásárhelyre, pontosabban a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítói területére. A belépés idén is ingyenes lesz.

Egyelőre ennyi, a kiállítókról több infó jön a hajrában. Addig is álljon itt még egy térkép kedvcsinálónak:

HodMezorulet 2 0 terkep UJ 0802