Miért nem viszik már el?

Órák óta áll egy BMW a Szentendrei úti felüljáró közepén

2017.12.08. 17:04
30 hozzászólás

Érthetetlen, ami történik itt a szerkesztőség ablaka előtt. Pont arra az ívre látunk rá az ablakból, ahogy az Árpád-hídról a két sáv a Szentendrei útra rákanyarodik a Flórián téri felüljárón. Gyakran történik itt baleset, főleg télen, mert a felüljáró csúszósabb, mint a normál út, a kanyar adja magát a húzós tempóhoz (az ötvenes figyelmeztetés ellenére is), ráadásul a harmadánál van egy dilatáció, ami csúnyán megdobja a futóművet. Elég kicsivel gyorsabban menni a kelleténél, és akit készületlenül ér a dobbantó, már pördül is.

Még 12 óra előtt esett meg az ügy, nem is volt nagy a csattanás, de a BMW-t oly szerencsétlenül érte a kétoldali szalagkorlát-támadás, hogy mozgásképtelen lett. Ezt mi, itt bentről, az első, ablakon való kinézéskor még nem tudtuk, nem is értettük, hogy a csávó miért nem gurul le az autóval egyszerűen a lejtő aljába, hiszen így, a magas szalagkorlát miatt éppen egy kiváló, észrevehetetlen akadályt képez.

Jöttek a rendőrök, aztán kivonultak a mentők is. Mindenki ácsorgott, tanakodott, a szokásos felelősségrevonás is megvolt, teltek-múltak a félórák, órák. Nem sokkal később, nyilván az akadály miatt, összement egy Corsa és egy Grandland X - ilyen Opel tesztautó még nem is járt nálunk, a szerkesztőségben. Így kell először a közelébe kerülnünk? Töltögettek betétlapot szorgosan, addigra már masszívan délutánba hajlott az idő. A BMW tovább ácsorgott, vészvillogóval, mögötte, messzebb a sávban a rendőrőrs kiépítette a rögtönzött védőbázisát. Azóta ott állnak.

Most már este van, a kocsi még mindig itt áll, beindult az esti dugó, gondolom, a híd pesti oldalán is érezni már a torlódást. A vezető haverja bent járt nálunk, az ablakból meg akarta nézni, hogyan lehet odajutni a kocsihoz - a vezető most a kórházban van, nagyon reméljük, hogy nincs komolyabb baja.

Jön a tízpontos kérdés: vajon bő öt óra alatt se sikerült olyan trélert, lopóautót, markolót, bármit hívni, ami el tudná mozdítani ezt a szegény BMW-t onnan? A két rendőr posztoltatása, a város forgalmának megakasztása most már lassan annyiba kerül, hogy érdemes lenne helikopterrel kiráncigálni onnan. Érthetetlen, mert ha ne adj'isten, alig pár méterrel odébb, a földszinten, az OTP kis parkolójába állnék valami szabálytalan helyre, szerintem fél óra alatt elintéznék, hogy eltűnjön onnan a kocsim.

Nincs valakinek valami tippje? Segítsége? Mondjuk BMW E36-ost elcipelni képes magánhelikoptere? Autóméretű, teflonbevonatú szörfdeszkája? Tíz erős hórukkembere?

Ötleteket várunk, anyázók inkább maradjanak távol.

Update: háromnegyed hat felé megjelent egy tréler, és sikerült elvinnie a sérült Bömöst. Azt továbbra sem értjük, miért nincs erre gyorsabb megoldás, az olyan esetekre, amikor a tulajdonos nem tud azonnal intézkedni a szállításról, ami az autóbaleseteknél nem ritkaság. Ahogy az sem, hogy forgalmas helyen történnek.