Elcsukló hangon küldött el mindenkit az anyjába a csapatrádión az indiai Formula–2-es

2018.06.25. 14:46
1 hozzászólás

Egyszerre szomorú és parádés felvétel született a hétvége Formula–2-es futamán. Illetve már annak végén, a levezető körön rádiózva durrant el az indiai Arjun Maini agya:

Esküszöm srácok, nem támogattok. Mindent beleadok minden kibaszott edzésen, versenyen. Nem tehetitek ezt velem! Nincs meg az a kibaszott erő a kanyarkivezetőkön, mért nem hisz nekem senki? (itt volt még egy fucking, de a fordításban nehéz lett volna helyet találni neki) Nem akarok ebben a bajnokságban versenyezni többé. Bassza meg az egész!

A rádiózásával egy pillanatra az autósport egyik legismertebb versenyzőjévé lett Arjun amúgy erősen autós családból való. Már apja és bátyja is autóversenyeztek, de ahhoz, hogy ma a Formula–2-ben legyen ülése, inkább nagybátyja, Chetan Maini kellett. India egyik legsikeresebb üzletembere, akinek sok más mellett India első elektromos autója, a REVA köszönhető, aminél kreténebb villanyautót talán csak Kóka János tudott mutatni eddig a Totalcarnak.

Arjun (középen) egy jobb pillanatában
Arjun (középen) egy jobb pillanatában

Arjun húszéves, hosszú évek óta versenyez nagy nemzetközi formulaautós sorozatokban. Tavaly egy szinttel lejjebb, a GP3-ban ment, ahol még futamot is nyert és stabil pontszerző volt az év nagy részén. A kirohanásáról később azt mondta, nem is annyira a csapatának szánta, mintsem úgy általában a motorhelyzetre reagált. A sorozatban minden induló a Mecachrome V6-osát használja, ami jót tesz az esélyegyenlőségnek, az viszont már kevésbé, hogy sok a motorhiba a mezőnyben és ez karriereket tehet tönkre.

Arjun azt mondja, egész hétvégén kábé 7 km/h-val volt lemaradva a célegyenesben. A rádiós futamon amúgy a 13. helyen ért célba, az egy nappal korábbi futamon 10. volt, a pontversenyben pedig a nagyon gyér tizennegyedik helyen áll. Onnan már nehéz lesz csodát tenni idén, ha marad egyáltalán és nem váltja be ígéretét.