A kasszára ment rá, aztán az egész buszt ellopta

2018.08.28. 17:33
7 hozzászólás

Ha így megy tovább, az éjféli buszlopás beépülhet a magyar vidéki folklórba. Most hétfőn a nógrádi Mátraszelén tettek az ügyért – pedig talán csak a kasszát nézte ki a kazári tolvaj.

N3214368

A Police.hu közleménytengerében jelent meg egy rövidhír a 34 éves tolvajról, aki buszlopással kezdte a hetet. Hétfő éjjel 1 óra 30-kor nézte ki a mátraszelei Szabadság úton parkoló busz kasszáját. Betörte az ajtót, ráment a váltópénzre, majd elhajtott a busszal. Sajnos a közleményből nem derül ki egyérteműen, hogy már eleve az ingyen fuvar is cél volt, vagy csak a gyújtáskapcsolóban hagyott kulcs hozta meg a kedvét, de a kérdés ott van: miért hagynak buszokat kulccsal közterületen? Messzire ugyan nem jutott vele, a rendőrök úton Vizslás felé megállították. 

N3214372

A lopott busszal hazajutás rövid dicsőséglistáján így ismereteink szerint továbbra is egyedül áll az a kesztőlci srác, aki négy éve részegen talált magának egy nyitott buszt, benne kulccsal az esztergomi buszvégállomáson, majd elment vele hazáig. Fuser sztoriját anno megírtuk egy szép helyszínbejárós riportban, a cikk után pedig lett profi ügyvédje (Bodolai László, pro bono), mire a rendőrök abbahagyták a tegezését és végül egy kisebb pénzbírsággal és buszvezetéstől eltiltással megúszta a dolgot.