Mindenki fedezékbe, kitört a pickupos-teslás háború!

2019.01.03. 16:42
41 hozzászólás

Az óév utolsó napjaiban egy marék pickupos hadat üzent a Teslának. A villanyautós önérzet templomában, egy teslás töltőállomáson indult meg a hadjárat a nagyon nem villanyautós arcoktól – vagy valami ilyesmi, még nem egészen tiszta a motiváció. A platósok indították az első két rohamot, de már felfegyverezték a teslásokat az ellencsapásra.

Tesla-supercharger-pickup-truck

December végén, egy Észak-karolinai Superchargeren történt az első szervezett pickupos blokkolás. Egy teslás sztorijából ismerjük a történetet, aki azt mesélte a Redditen, hogy három töltő előtt egy-egy nagy pickupot (fenti képen) talált az állomáson. Ha nem lett volna egyértelmű, hogy nem véletlen félreparkolásokról van szó, a platósok Fuck Tesla-t (baszd meg, Tesla) kántálva köszöntötték. Ez a kellemetlen állapot tartott úgy tíz percig, aztán a közeli Sheetz egyik alkalmazottja kidobta a balhézókat. Halk megjegyzés, de ez az első szervezett blokkolás abban a Caldwell County-ban történt, ahol a büszkén klímaszkeptikus Donald Trump 74 százalékot kapott a 2016-os elnökválasztáson.

vbe

Egy eset után még hülyeség lenne jelenségről beszélni, csakhogy a napokban volt egy másik pickupos akció, ezt látni a bekezdés fölötti képen. Ez is szervezett volt, itt is ment a beszólogatás a teslásoknak, de a tettlegesség azért itt is elmaradt. Új trend? Az olyan ki tudja mennyire szándékos töltőhöz parkolásokról (mondjuk ez, ez vagy ez), ahol szintén pickuposok parkolják el a helyet, most ne is beszéljünk, ez a két eset viszont egyértelműen tervezett provokáció.

A jelenségnek amúgy neve is van a villanyautós szubkultúrában: ICE-ing (ICE, mint internal combustion engine, azaz belső égésű motor). Így hívják Amerikában, ha nem villanyautóval állják el a villanytöltőt. Az ilyenek közt nyilván sok simán csak figyelmetlenség, de a pickuposok akcióiban nehéz logikát találni. Amerikában az autózás érzékeny téma, a kommentelők közül többeknek az jutott eszébe róla, hogy Amerika egyes államaiban ismert jelenség, hogy az embert megszólják, ha külföldi autóval jár. A Tesla viszont amerikai, szóval itt tényleg valami suttyó benzines önérzetről lesz szó. És mit lépnek erre a teslások?

Nyugi, ez csak egy megrendezett oktatóvideó volt, ennél érdemibb válaszcsapást még nem adtak a teslások, de nem is biztos, hogy fel kell venni a kesztyűt a hülyék ellen. Bár egy nagy teslás benzinkút-foglalásban azért lenne húzás...