Annyira hiányzott nekik a versenyzés, hogy építettek egy mini pályát otthon

2020.05.01. 15:40
1 hozzászólás

Nekünk is volt már több cikkünk azzal kapcsolatban, hogy mivel érdemes elütni az időt karantén alatt - moziajánlóktól kezdve színezőkig. Indianában egy apa-fia párosnak is akadt egy kis ideje - nem is olyan kevés - és építettek egy makett versenypályát otthon – írta a The Drive című magazin.

Scott Stevens és fia nincsenek egyedül abban, hogy hiányoznak nekik a különböző a sportesemények, versenyek, futamok. Ahol lehet, a szervezők igyekeznek azért valamivel kárpótolni a nézőket, például a Forma-1 is rendez virtuális futamokat, de ezek messze nem olyanok, mint az eredetiek.

Scott valamelyik nap arra ment be a garázsba, hogy az egyik falemezen - amit eredetileg más célra szánt - fia éppen játékautóit sorakoztatta fel a képzeletbeli rajtvonalhoz. Ennél több sem kellett neki, már tudta, mi lesz a következő karantén-projektje.

Az ohiói Eldora Speedway nevezetű versenypálya elég pontos mását készítették el, nem kevés munkával. Eleinte csak simán megrajzolták a pálya körvonalát, de az egyszerre volt túl egyszerű és rövid idő után unalmas. Plusz mivel otthon rekedtek, idejük is volt megcsinálni a másolatot.

Tehát fogták a nyolcszögletű lemezt, majd rögzítették az ovális alakú pálya széleit. Amint ez megvolt, lefestették, és Eldorás matricákat is ragasztottak rá, hogy még élethűbb legyen. Ezután jött a versenypálya talaja, amit nem kevésbé szerényen oldottak meg, mint az eredeti pálya talajából, ugyanis egy vödörrel eltettek belőle az egyik tavalyi verseny után. A későbbiekben ez még több ponton is problémát okozott, mivel Steve elmondása szerint a megszáradt sár felrepedezett, és nem volt ideális a versenyzésre. Azért ez ellenére sem lett olyan rossz a végeredmény, de Steve nem teljesen elégedett, a jövőben még jobban be szeretné dönteni a kanyarokat. Ehhez azonban várnia kell még egy darabig, mert továbbra is az eredeti pálya talajából szeretné csinálni, verseny meg még egy jó darabig nem lesz.