Knight Rider újragondolva

2020.05.17. 17:29
1 hozzászólás

Egykoron programozónak készültem az azóta megszűnt Jurányi utcai intézményben, de aztán a sors elég sokfelé vetett, ahogy a kollegák mondani szokták, mindent is csináltam már. Az informatika és a kütyük azért azóta se hagynak hidegen. Talán ezért is került elém pár éve a kiváló Floppotron Youtube-csatornája, aki nevéhez illően floppy olvasóval és merevlemezekkel zenél, pár scanner közreműködésével.

Figyeljük meg a videó elején a percízen hangolt 3,5 colos meghajtótengert, amiknél a behelyezett floppyval módosítják a fejmozgatás hangját.

A másik,  általam nemrég felfedezett művész csatornája a sokatmondó Device Orchestra névre hallgat. Ő az informatikai eszközök helyett a háztartás egyéb elektronikus elemeit használja fel, a koncertek főszereplői (az énekesek) rendszerint elektromos fogkefék, de a háttérvokálban szerepel még írógép, nyomtató és kiöregedett kártyaolvasó is.

A Knight Rider sokak fiatalkorának meghatározó sorozata volt, így rajtunk se múlt el nyomtalanul. És amikor felmerült egy hazai K.I.T.T., Karotta se hagyhatta szó nélkül.

És a végére jöjjön az igazi, az eredeti Hoff. Igaz, említett sorozatból, de üt ;)