Nézd velünk a magyar Piedone pofonjait!

A Totalcar bemutatja: Hamis a baba - Autósmozi a Lupa Beachen

2020.06.12. 16:28
0 hozzászólás

Autós találkozóba oltott közös mozizás? Vagy mozizásba oltott autós találkozó? Igazi magyar filmklasszikussal, Ötvös Csöpi hatalmas pofonjaival és a kora kilencvenes évek hazai autóparkjával kezdődik Totalcarral vetítések sora a Lupa Drive-in Autósmoziban. Kellemes nyáresti kikapcsolódásnak ígérkezik a Hamis a baba, ezen az estén nem maradhat el az akció, a humor, a nosztalgia és a zseniális korrajz sem.

A magyar Bud Spencer – nem véletlenül illetik gyakran ezzel a névvel Bujtor Istvánt. És nemcsak azért, mert oly sokszor szinkronizálta a legendás olasz pofonosztót. Nekünk, magyaroknak legalább olyan kedves Ötvös Csöpi figurája is, mint Piedone karaktere. Nem csupán egyszerű magyar átiratról van szó, ezek a filmek nagyszerűen lefestenek egy korszakot, amely immár történelem: sokak számára nosztalgiát, másoknak egy soha nem látott kort jelentenek. Ezért is tartogat mindenkinek felhőtlen szórakozást a Hamis a baba vetítése a Lupa Drive-in Autósmoziban.

Talán éppen ez a kedvenc filmem az Ötvös Csöpi-sorozatból. 1991-ben mutatták be, abban az évben a legnézettebb hazai film lett. Bud Spencer-Terence Hill fanatikusként nyilván számos kapcsolódási pontot tudnék felsorolni az olasz színészpáros filmjeivel, de leginkább a Piedone-mozikkal. Hiszen Csöpiék is kábítószer-kereskedőkre vadásznak, lopakodva követi őket egy vagány kis srác, igaz, nem Bodónak, hanem Ricsinek hívják. Na és persze a két főszereplő karaktere: a jól megtermett Csöpi, az igazi profi, a súlyos pofonok elindítója nagyszerűen megfelel Rizzo felügyelőnek, míg Kardos doktor leginkább az esetlen Caputót idézi.

De a Hamis a baba nem attól jó, hogy hasonlít valamire. Önmagában is nagyon élvezetes mozi, amely kiváló korrajzot hordoz magában. Egyébként is nagyon szeretem megfigyelni a filmekben az utcaképet: a szereplők öltözékét, az utcákon közlekedő autókat – a Ladákat, a Trabantokat, de az ekkor már egyre nagyobb számban felbukkanó E30-as BMW-ket, Ford Sierrákat is. Van, akinek ez nosztalgia, másoknak egy soha vissza nem sírt időszak, nekem a gyerekkorom.

Utána! ...Mi van?

Ez Volkswagen dízel. Várni kell, amíg a piros fény elalszik.

Mi ez? Mi az Isten ez?

Az osztrák munkanélküliek ajándéka. Az új megfigyelőkocsi.

És üldözőkocsi nincs?

Dehogynem. Csak az nagyon sokat fogyaszt.

Kardos doktor szinte visszasírja a régi ezerötös Ladáját, majd egy jó kis autós üldözést láthatunk, amelyben Zsigulikkal erednek a Mitsubishi Lancer nyomába. A korrajz mellett a szövegek azok, amelyek miatt képtelen vagyok megunni ezeket a filmeket. A nagy fehér hittérítő, a benned egy agyrák éhen halna, vagy a nehogy a lekvár tegye el a nagymamát mindannyiszor mosolyt csalnak az arcomra. És ne feledkezzünk meg BM-ről, azaz Bögyös Macáról sem.

A Bujtor-filmek hangulatát már az autósmozi-élmény is megdobja, de emellett velünk lesz Bujtor István fia, Bujtor Balázs is a vetítésen, aki a filmhez kapcsolódó ereklyéket is magával hoz, valamint a korhű hazai járműflottát a Veterán Zsiguli Egyesület autói képviselik. Érdemes tehát velünk tartani csütörtökön (2020.06.18.) este háromnegyed kilenckor, a Lupa-tó főparkolójában. Érdemes időben megvenni a jegyet, mert csak 100 kocsi fér be. Jegyeket akár online elővételben, akár a helyszínen lehet vásárolni 4990 forintért – ehhez egy ajándék üdítő is jár. Működő rádió mindenképpen szükséges (hangoljátok a 91,6 MHz-re), mivel klasszikus autósmoziról van szó.

A számításaikat persze nemcsak az Ötvös Csöpi-rajongók találhatják meg a Lupán. A paletta nagyon színes, a jövő héten például a Becstelen brigantyktól az Amerikai pitén át a Macskafogóig sok minden lesz, a részletes műsor és minden fontos infó megtalálható a Lupa Autósmozi facebook-oldalán.

A Lupa Autósmozi tervezett programja 2020.06.12-06.21 között

  • 2020.06.12. 20:45 A tanú - cenzúrázatlan verzió
  • 2020.06.12. 23:55 Horror péntek: Péntek 13
  • 2020.06.13. 20:45 Üvegtigris
  • 2020.06.14. 20:45 Volt egyszer egy Hollywood
  • 2020.06.15. 20:45 Becstelen brigantyk
  • 2020.06.16. 20:45 Amerikai pite
  • 2020.06.17. 20:45 Macskafogó
  • 2020.06.18. 20:45 Hamis a baba
  • 2020.06.19. 20:45 Grease
  • 2020.06.19. 23:55 Horror péntek: A kör
  • 2020.06.20. 20:45 Ponyvaregény
  • 2020.06.21. 20:45 Életrevalók

Fontos információk a rendezvényről

  • Vedd meg a jegyed online, elővételben, hogy biztosan legyen helyed, de természetesen a helyszínen is van erre lehetőséged (amennyiben elővételben nem fogy el az összes), ahol készpénzzel vagy bankkártyával is fizethetsz.
  • Autónként mindössze 1 db érvényes jegyre van szükséged, amely autóba annyian ültök be, amennyien akartok, de az igazi élmény csak az első ülésekből élvezhető. Behajtás csak személyautóval lehetséges.
  • Nálunk minden vendég ajándékba kap egy-egy Coca Cola terméket, amit az autósmozi büféjében vehetsz át, ahol természetesen sok más mozis finomságot is megtalálsz, így a helyszínen vehetsz például friss popcorn-t is.
  • A helyfoglalás érkezési sorrendben történik, ezért azt javasoljuk, gyere minél előbb és foglald el a helyed akár már 19 órától. Parkolj le és csobbanj egyet a LUPÁ-n, vagy vacsorázz meg a film előtt a strand egyik éttermében, így az esetleges torlódást is el tudod kerülni.
  • A parkolásnál figyeld a kollégánk utasításait, ő mutatja meg, hogy hova kell állnod. Miután elfoglaltad a helyed, arra kérünk, kapcsold le a fényszórókat.
  • A film hangját, az autód rádióján fogod tudni hallgatni.
  • A vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén töröljük. Ebben az esetben jegyed érvényes lesz a pótelőadásra illetve vissza is válthatod.
  • Számunkra is nagyon fontos a tisztaság, ezért a szemetet az erre kijelölt kukákba dobd be kérlek.
  • Továbbra is fontos, hogy figyeljünk egymásra, ezért arra kérünk, hogy a mosdó és a büfé előtt ügyelj a távolságtartásra.

Az esemény házirendjét itt olvashatod