Szemműtéte után letette a jogsit, és megvette álomautóját

2020.07.29. 15:37
0 hozzászólás

Mike Schickerowski egy kanadai férfi, aki születése óta szemtekerezgésben - nisztagmusban - szenvedett. Emiatt távolra látása homályos volt, közelről pedig úgy látta a világot, mintha ugrálnának a tárgyak - mint amikor fényképezünk, és az utolsó pillanatban elmozdítjuk a gépet, vagy megmozdul az alany. Mike azonban jelentkezett egy kísérleti stádiumban lévő szemműtétre, és ez bejött neki: sikeresen helyreállították látását. Nem sokkal ezután pedig megszerezte a jogosítványát és vett egy Corvette-et - írta a The Drive.

Mike 2019 áprilisában, 44 évesen tette le a jogsit, utána pedig felesége autójával kezdett járni. Ez eleinte működött is, de a kanadai férfi hamar rájött, hogy saját kocsit szeretne, nem is akármilyet: egy Corvette-et.

Pár hónappal később, augusztusban végre eljutott odáig, hogy ténylegesen kézbe vette a vadiúj Grand Sport felszereltségű C7 kulcsait. Elmondása szerint tekintélyparancsoló megjelenése miatt vette, de már az első kör alkalmával ráeszmélt, ez a Corvette jóval többet tud annál, minthogy jól néz ki: Mike le volt nyűgözve, milyen jó a felfüggesztés, kormányzás, fékrendszer, na meg 460 lóerő miatt baromi erős is.

A tél folyamán több módosításon is átesett a Corvette, a legfeltűnőbb változtatás egyértelműen az, hogy az ajtók függőleges irányban nyílnak. Mike több ismerőse szerint ez hiba volt, de ez nem nagyon izgatja, szerinte baromi jól mutat, és nem utolsósorban rendkívül büszke is, hiszen ő maga bütykölte az autót.

Mike hozzátette még, hogy nem csak autójával foglalkozik, családjával is rengeteg újfajta élményt szerzett az elmúlt időben, életében először elvitte fiát horgászni, és lányát is el tudta kísérni a fagyizóba - korábban erre nem volt képes.