Cseh remek, csak a szoftver még mekeg

Válogatás a legfrissebb Népítéletből

2020.11.01. 17:14
10 hozzászólás

Cseh remek, csak a szoftver még mekeg - Škoda Octavia

72055

Hát igen, a kocsi szoftvere és annak kezelése egy agyrém, de idővel szokható, és jönnek rá a frissítések, pár dolgot már javítottak, tehát bízom benne hogy idővel helyreteszik. Az asszisztok elmennek, a sávtartó viszont botrány, + a sok-sok okoskodó üzenet, és kikapcsolhatatlan sípoló hangok sokszor kizökkentik az embert, az amúgy nyugodt, derűs kedélyállapotból.

Csikós és az új Škoda

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Kell bele a HIFI vagy a család énekeljen! - Renault Grand Scenic 

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Nyáron nagy melegben erős gyorsításánál jött elő egy jelenség, miszerint szakaszosan adja le a teljesítményét. Megindul, megtorpan....diagnosztikával néztük, hogy a turbó nyomás esik le majd felépül. Gariban megreklamáltam, nem tudták mi baja, a budapesti szaki brigád szoftveres megoldást javasolnak - csak nincs hozzá új szoftver. Hűvösebb időben, de üzem meleg állapotban nem jön elő a probléma. Még a Renault Hungária azzal "nyugtatott", hogy ez a jelenség előtt / előjöhet más hasonló típusnál is....ez röhej. Ha újra előjön, majd ütöm a vasat.

Egy Grand Scenic Winkler tollából

Minden szempontból igénytelen teherautó - Citroen Berlingo 

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Minden eszméletlen rossz helyen van rajta, emiatt időigényes (=drága) a szerviz, a korábbi Berlingóhoz képest. A légszűrőhöz alig lehet hozzáférni, legalább 3-5x annyi idő, mint egy egyszerűen elhelyezettnél, és szét kell bontani sok mindent hozzá. Izzítók, EGR, stb szintén.A gázolajszűrőhöz is sok mindent le kell szerelni, érdemes a légszűrővel együtt.

Ilyen egy Berlingo használtan

Tanulóautó - Daewoo Lacetti 

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Na de több szóval miért is szuper első autó, vagyis hát főleg nekem mi tetszett benne: haverokat be lehet pakolni úgy, hogy mindenki kényelmesen utazzon, a klíma teszi a dolgát, megtanulsz rajta vezetni úgy, hogy nem repülsz ki egyik kanyarból sem, hogy nem dudálnak le egyik lámpánál sem, nem villognak ki a belső sávból (persze csak ha előzöl éppen), bele tudod ültetni a haverjaid akik a középső hely kivételével még baromi kényelmesen el is férnek. Meg ha van egy kutyád akkor ennél olcsóbban nehezen kapsz olyan autót amiben egy ekkora csomagtartót kaphat :)

Az érzelemmentes Lacetti

Az oregebb jobb - BMW X1

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Vilagitas: az uj ledes a regi halogen, a led persze jobb, de , mindketto negy lampas BMW arccal, de az oregben kivul a tompitott bent a hosszu feny, az ujban mindketto a kulsoben. A gond az hogy van egy kellemes tompitotta es egy egbe vilagito hosszu fenyem az ujban, de pesze csak egyben allithato mondtak, igy vagy marad igy vagy lesz egy rossz tompitottom es egy jo hosszu fenyem, megoldas nincs, nem bojgatjuk a tompitottat, 90 %-ban az kell.

Amikor még újdonság volt

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.