Van valami közös a Galaxis őrzői, a Cyberpunk 2077 és az új Cadillac között

2021.01.11. 17:23
3 hozzászólás

Tavaly augusztusban már beszámoltunk a Cadillac új, elektromos autójáról, a Lyriqről, most pedig már azt is tudjuk, hogy kik tervezik a felhasználói felületét.

Cadillac-LYRIQ-002

Nem baj, ha névről nem ugrik be a Territory Studio, de ha láttunk a közelmúltban hollywoodi blockbustert, nagy valószínűséggel találkozunk a munkájukkal: a Marvelhez tartozó Bosszúállókon, a Galaxis őrzőin, a Blade Runnder 2049-en is dolgoztak, de a Cyberpunk 2077 HUD-jáért is ők a felelősek. A Vouge számára is terveztek már a iPad appot, így nem csak a grafikai tudás van meg nekik, hanem a UX-ben, az ergonómiában is a toppot képviselik.

 A Cadillac azért keresett a hagyományos autóiparon kívüli partnert, hogy a tervezést friss perspektívával megközelítő szakemberek, kreatívok dolgozzák ki a Lyriq user interface-ét, így az esztétikában és a felhasználásban sem csalódnak a felhasználók. Mivel az autó egyre inkább okoseszközzé válik, egyre nagyobb teret nyernek a grafikusok az autó tervezése során. Így ha megnézzük a Mercedes pár napja bejelentett óriáskijelzőjét, vagy akár a Lyriq 33 hüvelykes, szuperszéles kijelzőjét, ez a trend a közeljövőben csak gyorsulni fog.