Ilyen, amikor egyszerre frissítenek a távolból több száz Teslát

2021.02.08. 23:16
8 hozzászólás

Szürreális felvétel készült a szuperképességről, amiben a Tesla ma még messze a nagy gyártók előtt jár. Ez a távolról, netes hálózaton keresztül végezhető szoftverfrissítés, ami nem csak a tulajok garázsában álló Teslákkal esik meg, de a még otthontalan autókkal is, akár egy halomban, egy gyártelepen. Egy ilyet látni itt éppen. 

A Teslákban 2012 óta bevett megoldás a távoli szoftverfrissítés. Bár a videó műholdas elérést ír, a Teslákban ez wifiről vagy 4G-n keresztül megy.  Az új funkciók telepítését, a régiek frissítését és a hibajavításokat végzik így, extrém esetben pedig olyan is előfordult, hogy így növelték meg a hurrikán elől menekülő teslások hatótávját. Utóbbi mondjuk rámutatott valamire, amire a Tesla kevésbé büszke, mégpedig, hogy az autóiban milyen nagy különbség van a hozzáférhető és a valós akkumulátor-kapacitás között. A korai, 40 kWh-s Model S-eknél például megesett, hogy 60 kWh-s csomaggal szerelték őket, mivel az egységes akkupakk nagyban egyszerűsítette a gyártást.  

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.