Utolsó körös tömegbaleset után nyert a nevető harmadik a Daytona 500-on

2021.02.16. 13:08
1 hozzászólás

Ugyan sem a tömegbaleset, sem a szoros befutó nem idegen az oválpályás versenyektől, a NASCAR vasárnapi futamán, a Daytona 500-on mégis olyan történt, ami Amerika imádott szériájában se gyakran esik meg. Két csoportos bukás is jutott az utolsó körökre, a második épp az utolsó kanyarokban érte a mezőnyt. A legelejéről indult és szoros befutót szült. 

Az a bizonyos nevető harmadik, akinek egy kevés köze volt az élről indult balesethez Michael McDowell, akinek ez már a tizennegyedik szezonja a NASCAR csúcsszériájában, mégis most először jött össze neki a futamgyőzelem. A versenytársak nyilatkozata alapján egy ilyen őrült futamon muszáj volt végre McDowell nyernie, és ezzel nem csak arra a zúzdára céloztak, amit a befutó hozott. Tizennégy körrel korábban ugyanis volt egy hasonlóan komoly aprító, abban a 40 autóból 16 lett oda. 

Bár nem az 500 mérföldes NASCAR-versenyen, hanem a 24 órás WTSC-futamon, de mi is jártunk pár éve Daytonában. Hogy milyen a hangulata egy egésznapos versenynek a legendás floridai oválon, arról itt írtunk egy maratoni beszámolót: