Az autó jó, az asszisztens rendszerek életveszélyesek

Válogatás a legfrisebb Népítéletekből

2021.03.07. 15:36
40 hozzászólás

Bevezetés a stresszmentes vezetésbe - Nissan Leaf

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Két év után hatótávcsökkenés nálunk egyelőre nincs. Abban is különbözik az akku a többi EV-től, hogy amikor 0%-ot mutat a műszerfal, még mindig 20 km-t lehet vele menni a BMS beállításai miatt. A Nissan Connect (telefonos töltésvezérlés, programozott előfűtés, előhűtés) program működése (helyesen inkább halódása) azért finoman szólva nem válik a Nissan becsületére!

Alapvetően amire mi vettük, kiválóan megfelel, a napi 2x városi dugóban araszolás (főleg emelkedőn felfelé) már abszolút stresszmentes ezzel az autóval. Feleségem is imádja.

Dávid és a Leaf

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Sportos helikopter - Ford B-Max

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Vezetésnél nem érződik az egyterű jelleg, viszont sokkal nagyobb a tér - főleg hátul - mint egy Fiestában. A tolóajtó és a B oszlop hiánya különlegessé teszi és könnyű a beszállás, pakolás, mint egy helikopterbe (pl.idősek, gyerekek). A Fiestára épített B-Max előnye, hogy a belső hely ellenére, nem túl széles, könnyű vele parkolni.

Vályi Pista találkozása a B oszlop nélküli egyterűvel

Das digital borzadály - VW Golf

A kép illusztráció
A kép illusztráció

És akkor jöjjön a digital katasztrófa, az infotainment. Mikor hazajöttem a szalonból, azon a nem túl hosszú távon már 2-3 bug kijött, tehát marhára nem ilyen huh de nagy rejtett hibákról beszélünk. Aztán ezek úgy szaporodtak... a teljesség igénye nélkül bármi ismétlem bármi bárhogy összeakadhat, van hogy szimplán be se kapcsol, csak pörög a beállítások betöltése. Van hogy percekig, jah, addig se fűtés, se rádió, se beállítások néha még kamera se, várjál..... Ha be is jön rányomsz a klíma dedikált gombra, semmi, rányomsz még egyszer de hopp akkor már beadta ! Így viszont kikapcsolod :D

Csikós és az új Golf

A jó állatorvosi ló - Renault Clio

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A karosszéria tökéletes állapotban teljesen rozsdamentesen átvészelte az éveket, és habár soha senkit nem hagyott az úton, egyértelmű volt, hogy hosszú javítások lesznek, mert rengeteg hibát produkált amikor megkaptam kb. 150000 km-el a háta mögött. 

Stump Bandinál kicsit több kilométer volt a tesztautóban

Az autó jó, az asszisztens rendszerek életveszélyesek - Skoda Octavia

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az utastér csendes, az ülésekkel sincs bajom, hosszú távon, autópályán nagyon kényelmes. Imádom az elektromos csomagtérajtót, a kilépő talajmegvilágítást, az aktív led mátrix fényszórót, az index működését, a kulcs nélküliséget (minden ajtón van érzékelő), a kormányfűtést, holttér figyelést,...

De sajnos van sok dolog ami lehúzza az értékelést. Ezek egy része csak kellemetlen, bosszantó, de sajnos van ami konkrét életveszélybe sodorja a vezetőt. Ezeket én rendszeresen jelzem a flottakezelőnél, ha bekövetkezik majd a baj (mert egyszer tutira be fog), akkor legyen mit megmutatni, hogy nem előjel nélküli volt a probléma.

Winklernek tetszett

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.