Ez lesz a tükörsima aszfalttal, ha belecsap a villám

2021.03.11. 23:05
4 hozzászólás

Egy brazil reptéren lecsapó villám mutatja, milyen kárt képes okozni egy istennyila még egy olyan vastag és jó minőségű aszfaltozással is, mint amilyen a reptér futópályája. Önmagában ritkán videózott jelenség az ilyen sík területen földet érő villám, ami viszont külön érdekes, az a fotó az eredményéről. 

A március 8-án, hétfőn videózott eset a São Paulo-Guarulhos nemzetközi repülőtéren (GRU) történt, ami a járvány előtti években évi 40 milliós utasszámokat produkált. Ez a Liszt Ferenc reptér forgalmának nagyjából a háromszorosa, amit egy 3000 és egy 3700 méteres futópályával hozott össze a GRU. A járvány miatt itt is lényegesen kisebb mozgolódás van mostanság, így talán nem érintette nagyon kellemetlenül a működést, hogy a villám ezt a krátert hagyta maga után a pályán.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.