Az i3 igénytelen, de a szó nemes értelmében

Válogatás a legfrisebb ítéletekből

2021.03.28. 14:14
16 hozzászólás

Koreai Corolla - Hyundai i30

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Szóval E12 1.6 benzines Corollám volt előtte, leginkább ehhez tudok viszonyítani. PErsze az azért jóval régebbi konstrukció (2002-es). Ezen kívül hosszabb-rövidebb ideig ültem, ill vezettem sógorom 3-as Focusát, és céges Skoda Rapidot, Opel Insigniát. Na ezeket már inkább lehet az I30-hoz mérni, évjáratban hasonlóak. Legelső megjegyzésem: az I30 valamennyi felsoroltnál finomabb, minőségibb, kisebb-nagyobb mértékben.

Járt nálunk is használt i30

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Egy régi álom megvalósulása - BMW 320i

A kép illusztráció
A kép illusztráció

2 év alatt egy átvizsgáláson, 3 időszakos szervizen ( Én 10000-ként szervizelem ), egy akku cserén és egy garnitúra új gumin kívül ( elöregedett gyári gumik okán cseréltem APOLLO 4 évszakosra, ami rendkívül csendessé tette az autót ) egyéb szervizre nem volt szükség.

Véleményem szerint nem a BMW szerviz a drága, hanem az OPEL szervizelése költségesebb. Hiába olcsóbb az alapszerviz, ha mellette sok az egyéb meghibásodás. Az Opellel több problémám volt.

Járt nálunk is 320i, igaz kombiban

Brumimackó - since 1941 - Jeep Grand Cherokee

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Édesapám- akárcsak ítéletem alanyának gyártója - since 1941', szóval már eléggé kinőtt a maicsirkeségből. Akkoriban 10 éves, anno 2009-ben újonnan kapott CR-V-jének a felcserélt pedálkezelésből fakadó brutál-faceliftje után gyorsan léptem: betörtorrú kéziváltós Honda elkoboz, saját automata Outlanderem nekiad. Hozzá is szokott hamar, ámde jött nemsoká' egy kis poharazgatós terítékmustra, és a jelenlévő vadászcimbiknek süket füleim hallatára mit nem mond: lassan '80 éves, de még tisztességes autója nem volt (szegény Honda!)...

Na mondom, oké, most vagy soha, rajtam nem múlik - nézzük, mi kéne, ha vóna. Erős, kényelmes, biztonságos, de azért terepen se legyen elveszett (vadászat/határban csámborgás). Van neki múltszázadi, de rendberakott Y61-es Patrolja hobbyzni- tehát hardcore létravázas terepjáró kilőve. Dízel kell, nagy (csepp kis apám van) és automata, de tisztességes ám!

Pista volt a bemutatóján

Gombtalanság - Seat Leon

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az első furcsa dolog, amikor beültem, a gombok hiánya volt, amit még mindig szoknom kell. A klíma az érintőképernyőre költözött, így macerás babrálni. Jobb automatán hagyni, és teszi a dolgát. A lámpát is érinteni kell, na ez gáz… Legszívesebben folyamatosan tompítottan hagynám, hogy elöl és hátul is világítson, a led már úgysem fogyaszt sokat. DE nem lehet, minden indításnál újból rá kell nyomni. A ködlámpa bekapcsolása életveszély. Ködben próbálod eltalálni a gombot, és hopp lekapcsolod a világítást stb. Az automata távolsági fényszóró hol működik, hol nem. Az ülésfűtést is “érinteni” kell...bekapcsolása még nem gond indulásnál, viszont menet közben 3x rákoppintani a csúszkára jó pár másodpercet vesz el a figyelmemből, amíg nem az utat nézem. Pláne sötétben, amikor ez csúszka nincs kivilágítva nem életbiztosítás. Nyugodtan köthették volna a kormányfűtés gombhoz, hogy az is kapcsoljon be vele.

Csikós és az új Leon

i3 igénytelen, de a szó nemes értelmébe véve - BMW i3

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Toyota Prius 3-ból ültem át ebbe a gyönyörűségbe. Miért is választottam ezt az autót? Nos ezt már többen megkérdezték tőlem, főleg azért is mert férfi vagyok. Egyszerű a válasz rá. Mégpedig az, hogy továbbra is a formavilágával és technikai megoldásaival 2021-ben is újdonságnak, nem egy megszokott sablon jellegű autónak számít. Praktikus, olcsón üzemeltethető, fürge kis jószág, melybe rengeteg felszereltséget integráltak bele. Imádni való.

Villanyautók egymás közt

Korábbi merítések a Totalcaron

Heti merítés
Volvo S80 V8, Peugeot 206, Giulietta, Megane és egy Dacia Spring is található az eheti válogatásunkban.
Kívül kicsi, belül nagy
Városi Suzukik, egy keveset futott Mercedes és egy Skoda Octavia RS az eheti válogatásunkban.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.