Kevésen múlt, hogy az áttört sorompó nyársalja fel a menekülő mazdást

2021.03.30. 16:48
0 hozzászólás

A lengyel rendőrség adott ki a napokban egy januári felvételt egy autósüldözés bizarr jelenetéről. Egy akciófilmes értelemben klasszikus vonat előtt átférős, rendőrautót így lehagyós jelenet látható a videón egy ráadás mázlival. 

Mielőtt még felelőtlen tervezést okolnád a látottakért, fontos részletet, hogy a mazdás nem a saját sávjában kapta el a leengedett sorompót, amilyen irányú találkozásra többé-kevésbé ki van találva egy ilyen csomópont. Miután kikerülte az álló sort, épp a sorompó végénél tért vissza a saját sávjába, ez a szerencsétlen szög okozta, hogy az a nagyjából másfél méteres fémrúd befúródott az utastérbe. Hogy azt a szerencsét mi okozta, hogy végül nemhogy megölni, megsebeznie sem sikerült a sorompónak a sofőrt, rejtély. Vélhetően ez itt egy nagybetűs mázli volt. 

th

Bár a lengyel rendőrség épp elrettentési célzattal hozta nyilvánosságra ezt a januári jelenetet, látva, hogy mennyire nem hatotta meg a menekülő mazdást a sorompó, talán az ellenkező hatást érték el vele. Hogy mire volt egyáltalán az üldözés, azt nem tudni, de a sofőrt nem sokkal később elfogták.