Így néz ki a magasból, amikor egyszerre sokan életükben először használnak körforgalmat

2021.04.27. 10:46
28 hozzászólás

"Miért forduljak jobbra, ha balra megyek tovább?" – Ha még emlékszel, milyen volt, amikor életedben először hajtottál be egy körforgalomba, talán átérzed annak az amerikai kisváros autósainak helyzetét, akiknek most jött el az a bizonyos első alkalom.  

Amíg Európa egyes nyugati országaiban már a 80-as években nagy iramban építették át a kereszteződéseket körforgalmakká, addig az USA-ban csak a 90-es évek végén kapott ez lendületre, és akkor is csak bizonyos államokban. Sok államban máig nem elterjedt megoldás, így például Kentucky-ban sem, különösen nem azon a vidékies keleti felén, ahol a fenti videó készült. Egy sok balesetet látott kereszteződést váltottak ki így, csak úgy tűnik, nem számoltak vele, hogy a környéken néhány autósnak alapjaiban nincs ismerete a körforgalmak használatáról. Érdekes, de már az építése kezdetén nagy volt az ellenkezés a helyiekben az átépítéssel kapcsolatban, a közhangulatnak pedig nem tett jót, hogy mára kiderült, sokan nem is tudják használni a körforgalmat.

the

A fenti videó annyiban csalóka, hogy abban a jelenetben egy autós hibázott nagyot, és ez zavarta össze a mögötte érkező sort. Állítólag nem ritka látvány ez mostanság arrafelé, és ugyan a körforgalom még nincs készen, már most azon törik a fejüket a helyi hatóságok, hogy a táblázáson felül hogyan tudnák megtanítani a körforgalmat még nem látott autósoknak, milyen egyszerű használni ezt. Miután a Redditről indult drónvideó nagy visszhangot kapott az amerikai autós sajtóban is, talán az országos hírnév javít  valamennyit a helyzeten, bár az aligha segít, hogy sok amerikai fórumban, posztban lenéző vidékizés köré lett csomagolva az üzenet.