Jó dolgok I. rész: a rombolás

2021.05.15. 13:26
3 hozzászólás

Az USA déli felének jellegzetes embertípusa a redneck: a fogalom onnan ered, hogy a sok és kemény, szabadban végzett munka miatt vörösre ég szerencsétlen földművesek nyaka. Azonban a fogalom ma már egészen mást jelent, nagyjából a déli suttyó szinonimájává lépett elő. Előítélesen egyszerűsítve: fegyverek, lokálpatriotizmus, Trump, freedom.

Autós téren a farokhosszabbításé a főszerep: az igazi, férfias közlekedési eszközt nagy, lehetőleg V8-as benzinmotor vagy hatalmas, kormoló dízel hajtja, a formátuma pedig leginkább pickup. Elon Musk nem népszerű arrafelé.

Viszont a Whistlindiesel néven futó srác, Cody annál inkább, hiszen gyakorlatilag a déli suttyó esszenciája. A kontent középpontjában a pusztítás és az önfeledt baromkodás áll. Működik: a Top Gearből már rég megtanultuk, hogy a rombolás baromi szórakoztató tud lenni. Azonban Cody-nál a szint egészen más. Például itt egy videó, ahol egy közel 1000 lóerős, dízel Dodge Rammel húz egy rendes méretű, teherautós nagypótot. Erdőben.

Vagy egy másik, ahol a Top Gear lakókocsi-utálatát emeli új szintre. Mindig kíváncsi voltál, hogy milyen az, amikor egy Monstermax névre keresztelt dízel monster truck mögött hullik darabjaira egy hatalmas lakókocsi a dombokon? Ilyen:

Nem állítom, hogy a szórakoztatás ezen formája mindenkinek be fog találni, de imádom a srác vegytiszta, mesterkéltségtől mentes türhőségét, amit némi humorral és iróniával is fűszerez.