2021.06.20. 17:00
14 hozzászólás

Fapados, mint anyám kispolszkija volt - Hyundai I30

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Ford Focus Mk2 2005 után akartam másik családi kombit ugyanarra a feladatra. De ez a kocsi egy tragédia a Fordhoz képest. Nyomatékszegény a motorja, induláskor egyesben pipogtatni kell a lábam a gázpedálon, hogy le ne fulladjon. Pedig 1.6 benzines.

Egy csikósi i30

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Visszasírod a régit -Skoda Octavia

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Mivel a 3.gen. Octavia nagyon bejött, előtte is gen.2 volt, ezért adott volt hogy a 4-es lesz befutó. Olvastam hogy sokan szidják az infotainmentet, de megnyugtattak hogy új szoftver lesz már rajta, amivel nem lesz baj. Elhittem... hiba volt.

Winkler és az új Octavia

Igazi családi autó - Fiat Talento

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Ford transit után megdöbbentően kényelmes és tágas. Beférünk 5 gyerek 3 felnőtt minden motyó. Hatalmas a majdnem két köbméteres csomagtartó, viszont polcot nem kapni hozzá. Kilenc személlyel is gyorsul még 140 után is könnyedén. Nem rángatja a szél, pedig jó nagy.

Nagyon magas, és az első ülésnél nincsenek kapaszkodók, ha idős akar beszállni, az elől nehézkes.

A 2. sorban a baloldali ülés nem dönthető, ezért a 3. sorba kényelmesen csak jobbról lehet beszállni.

Fekete cirkáló II - BMW M340i Touring

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Ez a harmadik hármas kombim: egy E91 318d után (2010) lett egy F31 328i Touring M Sport (2015), most pedig ez a mild hybrid G21 M340i Touring. Egyelőre csak a rugókat cseréltem le AC Schnitzer rugókra, illetve van rajta néhány M Performance aero cucc.

Most már volt szerencsém kipróbálni a Nordschleifén. Első kör halálfélelem, második-harmadik mennyország. Egyenesben tartja a tempót az összes széttuningolt M2C-vel, F80-as M3-assal; kanyarban meg csak a tudásom szab neki határt. Időnként későn vált a ZF, de ha van már önbizalmad, csak a 911-esek mennek el melletted a kanyarokban. 102-es benzinnel a fülig ér a szád az Autobahnon.

Tragikus - Peugeot 307

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Noha fenntartásaim voltak a típussal kapcsolatban, vásároltam egy igen jó állapotúnak tűnőt, nem kellett volna. Mentségeim: a sógoromtól vettem, ő volt az első tulaj, szalonból ő hozta ki, valós km., törve nem volt, csak apró karcok. Mi baj lehet megvettem, sajnos.

Egyetlen apró hibára hívta fel csupán a figyelmemet, hogy van egy kis hidrotőke hang, de nem is kell vele foglalkozni. Ez egy jó autó, mondta ő. Kellett volna, néhány tíz kilóméter után lerobbantam vele, ez volt az első vontatás.

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.