Nem csak Dubajban rohasztják a lefoglalt sportuatókat. Ez itt egy kínai telep

2021.07.29. 11:37
5 hozzászólás

Érdekes egy műfaj a rohasztott luxus/prémium/sportautóké, máshoz nehezen mérhető hangulata van ugyanis egy sivatagban, erődben, vagy bármilyen, nem autónak való környezetben pusztulni látni mondjuk egy Aston Martint. Az alábbi videóban akad ilyen, és van ott még más is gazzal benőve.

A dubaji sivatagi telepeken pusztuló ritkaságokról lassan már egy évtizede keringenek képek a neten, a leghíresebb ottani találat pedig nyilván a portakaró alatt pihenő Ferrari Enzo, aminél ritkább extrém drága sportautót nehéz lenne pusztulni hagyni. Az ilyen rendőrség által lefoglalt, de nyomozati okok miatt el nem árverezhető autókra elkerülhetetlenül a pusztulás vár, és még ha van is nagyobb gondja ennél az emberiségnek nem kevés, szívfájdító látvány, ahogy megeszi az erdő ezt a szegény Panamerát. 

bte

A dubajihoz hasonló okokból pusztulnak a fenti videón látható telep autói is. A kínai Hangcsou egy erdejében készült a videó hatóságilag lefoglalt, elkobzott autókról, amiket nem árvereznek el, hanem a legolcsóbb módon tárolják le őket egy erdős területen kialakított szükségparkolóban. Így került oda sok más mellett a videóban körbejárt C7 Crovette, a Panamera Turbo, az Aston Martin Vantage S Roadster vagy a Bentley Continental Flying Spur. A bürokrácia áldozatai, mert még ha nyilván jó oka is volt rá a hatóságnak, hogy ne eladja, hanem pusztulni hagyja az autókat, végeredményben ez a módszer semmivel sem értelmesebb, mint buldózerekkel sok kamera előtt átmenni a lefoglalt autókon, ahogy azt a Fülöp-szigeteken teszik mostanság.