Ez nem trükkfelvétel: így törtek a Range Roverek az új Bond-filmben

2021.09.19. 15:56
10 hozzászólás

A járványhelyzet miatt már többször elhalasztották a legújabb James Bond-film premierjét. A Nincs idő meghalni az utolsó olyan 007-es mozi, amelyben Daniel Craig játssza a főszerepet. Nehéz lenne megtippelni, hogy az újabb és újabb elnapolás egyre csigázza az érdeklődést, vagy épp ellenkezőleg. Mindenesetre most egy rövid videóban engednek betekintést a készítők a kulisszák mögé, nevezetesen egy üldözéses jelenetbe.

A filmbe mindenképpen szerettek volna egy terepen játszódó hajszát. A 007-es ebben végül egy Toyota Land Cruiser Pradóval menekül üldözői elől, akik pedig két Range Rover Sport SVR-rel követik. Az SVR jelentése Special Vehicle Racing, és a csúcsmodellt takarja a maga ötliteres, kompresszoros V8-asával, 575 lóerővel. Amikor tavaly Bolla Gyuri ilyet vezetett, a tesztautó éppen befért 65 millió forint alá.

Szóval ilyen SVR-ből zúztak le kettőt is az említett jelenetben, de nem ám számítógépes trükkel. A készítők elárulták, hogy amit a vásznon fogunk látni, jelen esetben egyáltalán nem CGI, hanem rendesen megcsinált kaszkadőrmutatvány. Ehhez persze ki kellett iktatni egy csomó vezetési segédletet, de a végeredmény elég látványos lett.

bond

Nem lehet elmenni szó nélkül a kamerás kergetőkocsi mellett sem. Erre a célra egy Ford F-150 Raptort vetettek be a filmesek. Méghozzá fekete színűt, hogy a minimálisra csökkentsék a tükröződést a többi autón. A Nincs idő meghalni című Bond-film magyarországi premierjét szeptember 30-án tartják.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.